tirsdag, mars 05, 2024

Ikke på min vakt - om den bibelske vektertjenesten, del 2


 Jesaja 62 er et av flere skriftsteder som omhandler den bibelske vektertjenesten, og som beskriver hva den inneholder og innebærer: "For Sions skyld vil jeg ikke tie, og for Jerusalems skyld vil jeg ikke være stille, før hennes rettferdighet går fram som en stråleglans, og hennes frelse som et brennende bluss...På dine murer, Jerusalem, setter jeg vektere. Aldri skal de tie, ikke hele dagen og ikke hele natten. Dere som minner Herren, unn dere ingen ro! Og gi ham ikke ro før han bygger Jerusalem opp igjen, og før han gjør henne til en lovsang på jorden!" (Jes 62,1+v.6-7) 

En av oppgavene som beskrives her består i å minne Herren om hans ord. Hva betyr det? Er han glemsk, siden vi må minne ham om det? Selvsagt ikke, i hvert fall ikke glemsk på den måten. Han er glemsk med hensyn til våre synder. Han kommer dem ikke lenger i hu. Da snakker jeg om bekjente synder. Men en vekter eller vaktmann for Herren ber og taler med Gud på grunnlag av hva han har sagt i sitt Ord.

Den sikreste måten på å be i henhold til Guds hjerte er å be i følge hans skrevne Ord - med andre ord, å minne Gud om hans løfter. Jesus summerer dette opp i Joh 15,7, hvor det heter: "Dersom dere blir i meg, og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil, og dere skal få det." 

En beder som hadde djup innsikt i dette var den sør-afrikanske pastoren Andrew Murray. Han skriver i boken: 'Med Kristus i bønnens skole', som for øvrig er en av de beste bøkene jeg har lest om det personlige bønnelivet, følgende: "Den vitale forbindelsen mellom Ordet og bønnen er en av de enkleste og tidligste leksjonene vi lærer i det kristne livet. Som en nyomvendt sa det: 'Jeg ber - jeg taler til min Far; jeg leser - min Far taler til meg.' Før jeg ber, styrker Guds Ord meg med å gi meg tro...Når jeg ber, forbereder Ordet meg ved å åpenbare for hva Faderen vil at jeg skal be om. Etter å ha bedt gir Ordet meg svaret, for det er Ånden som tillater meg å høre Faderens stemme."

"Hvis hans Ord blir i dere,..." Det er hemmeligheten! En vekter er en som gjør djupdykk i Guds Ord, bruker mye tid med å lese, studere og granske Guds Ord. Både for å bli i Ordet, be ut fra Ordet og la seg forvandle av Guds Ord. 

"Og desto fastere har vi det profetiske ord, som dere gjør vel i å akte på. Det er som en lampe som lyser på et mørkt sted, inntil dagen lyser fram og morgenstjernen går opp i deres hjerter." (2.Pet 1,19)

"...idet de gransket hvilken eller hva slags tid Kristi Ånd, som var i dem, viste fram til..." (1.Pet 1,11)

fortsettes

Ingen kommentarer: