søndag, april 30, 2006

Jesus elsker oss mer enn en mor elsker sitt barn



Den dagen broder Charles av Jesus (Charles de Foucauld) ble myrdet skrev han et brev til sin kusine:

"Det synes som om vi ikke elsker nok. Hvor sant det er at vi ikke elsker nok. Men den gode Herre som kjenner oss fra hvilken jord han modelerte oss, og som elsker oss mer enn en mor noensinne kan elske sitt barn, Han som aldri kan lyve, har sagt oss at ingen som kommer til Ham skal bli støtt bort."

Disse ordene passer veldig godt til dagens prekentekst som er hentet fra Joh 21, 15-19. Selv var jeg så priviligert at jeg var vikar for min gode venn, pastor Ivar Johnsen i Toten Frikirke, og talte Guds ord i denne menigheten i formiddag. Joh 21 hører nok med til mine favorittskriftsteder. Dessverre er prekenen for lang til å gjengis på bloggen, men den vil etterhvert finnes på cd, så den kan bestilles om du skulle ønske den.

Torsdag og fredag var jeg på den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud. Årets konferanse hadde noe mindre oppslutning. En av årsakene var at det ble arrangert en norsk bønnekonferanse i Israel samtidig. I år preket jeg ikke selv, men fungerte som tolk for hovedtaleren John Shiver, og for Bernhard Brown. Begge disse bar fram viktige budskap for alle som er interessert i den åndelige situasjonen i Norge. Shiver som selv har opplevd mange vekkelser, delte også en del av sine personlige erfaringer. Cd'er fra konferansen kan bestilles via Ungdom i Oppdrag på Grimerud.

Som jeg har nevnt reiser jeg i morgen til Sverige for å delta på retreaten sammen med biskop Thomas fra Egypt. Bloggen blir derfor ikke oppdatert før til neste helg. Ha en velsignet uke!

1 kommentar:

Bjørn Olav sa...

Kjære Salah!
Så koselig med en hilsen på bloggen fra min gode kurdiske venn. Setter veldig stor pris på deg, Mehri og Narin. Vi er priviligerte som har slike venner som dere. Har hatt det veldig bra i Sverige. Vi snakkes!