søndag, august 16, 2015

Flere jubileer markert i Taize denne helgen

Det har vært en veldig spesiell dag i Taize. Også for oss som ikke har vært der, men har fulgt det hele fra sidelinjen.

For det første er det på dagen 10 år siden grunnleggeren av den økumeniske kommuniteten, bror Roger, ble knivstukket og drept under kveldsbønnen.

For det andre markerer denne dagen slutten på det som er blitt kalt 'Samling for en ny solidaritet', som startet i 2012 med: 'Nye veier til tillit mellom mennesker', ble fulgt opp i 2013 med: 'Nytt lys på kildene til tillit til Gud', i 2014 med: 'På vei mot synlig fellesskap av alle som elsker Kristus' og nå: 'Å bli jordens salt'.

Men 2015 markerer også at det er 100 år siden bror Roger ble født.

Det har vært store samlinger i Taize denne helgen - gudstjenester, seminarer og bønnesamlinger, som her hvor vi ser brødrene i hvitt med en stor folkemengde rundt seg.

Det er umulig å måle den betydningen bror Roger og Taize har hatt siden starten. Tusenvis av mennesker er blitt berørt, og mange er de som har fått sine liv forvandlet. Gjennom livene og vitnesbyrdet til brødrene, Bibelundervisningen, de unike sangene og gjennom det inderlige bønnefellesskapet. Mange er de som har fått den første smaken på hva kristen tro handler om når de har vært på besøk i Taize. Ikke minst mange norske konfirmanter.

Jeg kommer tilbake med mer fra denne spesielle helgen i Taize her på bloggen.

Foto: Taize/Facebook

Ingen kommentarer: