tirsdag, juli 25, 2006

Baptistmenigheten i Haifa ber om forbønn




Jeg fortsetter her med en presentasjon av andre baptistmenigheter i Israel. Tidligere i dag skrev jeg om baptistmenigheten i korsfarerbyen Akko, og om den prekære situasjonen for Det libanesiske Baptistsamfunnet. Situasjonen er ikke bedre for Baptistmenigheten i Haifa, Israels tredje største by og viktigste havn. Over denne byen har det regnet raketter fra Hizballah de siste dagene. Flere har mistet livet. Philip og Violette Saa'd kom til baptist menigheten i Haifa i 1986, og har siden den gang tjent menigheten trofast. Siden Philip og Violette tok over ledelsen av denne menigheten, har den vokst til 120 medlemmer. Philip har en master grad fra Universitetet i Haifa i arabisk, og en master grad i teologi fra Dallas Baptist Seminary. Ekteparet har seks barn: Nardine, Sharon, Peter, Nasrine, Paul og Mark John.

Baptistmenigheten i Haifa har sin egen kirke, men fordi menigheten har vokst så mye og stadig flere kommer til møtene, feirer de gudstjenestene i en luthersk kirkebygning. Det foreligger konkrete planer om utvidelse av det lokale menigheten eier (se bildet), men kostnadene på 100.000 engelske pund, er for store å bære for menigheten. Midt i uken arrangeres kvinnenes bønnesamling og et Bibelstudium, på fredager er det ulike ungdomsarrangementer og evangeliseringsaktiviteter. Ungdommene i denne menigheten samles sammen med andre ungdommer, fra andre baptistmenigheter, to ganger i året. Noen av ungdommene har deltatt på ungdomsteam sammen med Operasjon Mobilisering i Spania.

Tirsdager deltar Baptistkirken i Haifa, som teller 250.00 innbyggere, sammen med andre evangeliske menigheter i byen, i ulike aktiviteter for å nå byens innbyggere med evangeliet. Disse dagene brukes blant annet til å vise Jesus-filmen, eller til å hjelpe flyktninger. Bønnesamlingen på tirsdager samler omkring 200-300 mennesker, og her deltar både jødiske, arabiske, kinesiske, russiske og fillipinske kristne.

"I menigheten vår, her i Haifa, opplever vi at Guds Ånd er i bevegelse. For tiden opplever jeg en spesiell salvelse når jeg underviser i Guds ord. Mennesker blir velsignet, oppmuntret, får opplæring i troen og blir motivert. Folk blir frelst, ja vi opplever virkelig en besøkelsestid fra Den Hellige Ånd," kunne pastor Philip Saa'd fortelle før bombardementet av Haifa begynte.

Både Philip og hans kone snakker flytende hebraisk, arabisk og engelsk. Han har vært president i sammenslutningen av baptistmenigheter i Israel, og i den forbindelse representerte han sammenslutningen overfor den israelske regjeringen. For tiden er han hovedstyremedlem for UCCI, som tilsvarer Den evangeliske Allianse. Philip og Violette er hjertelig, gjestfrie mennesker som er gode ambassadører for Herren både i Israel og i utlandet.

Jeg har dessverre ingen oppdaterte opplysninger om hvordan det går med menigheten nå, i disse dager, men jeg regner med å få kontakt med dem de aller nærmeste dagene, og vil da legge opplysningene ut på bloggen. Be for Philip, Violette, barna deres og baptistforsamlingen i Haifa. De trenger det virkelig! Og som Philip pleier å si: "Dere er hjertelig velkomne til å besøke menigheten. Hvorfor besøker de kristne fra vesten bare de døde steinene, og ikke besøker de levende steinene, som er de kristne i landet?"

Serien om baptistmenigheter i Israel som ber om forbønn, fortsetter.

1 kommentar:

Håkon Sigland sa...

Jeg kan underskrive på at Philip Sa'ad og hans familie er brennende kristne som virkelig trenger vår forbønn disse dagene. Min kone og jeg gikk på IBTS i Praha sammen med Philips datter Sharon, og hadde ved flere anledninger mulighet til dype samtaler med Philip, både om åndelige og politiske ting. Dette er virkelig bra folk!