tirsdag, juli 18, 2006

Nye rakettangrep - en drept



Bombardementet av Israels nordlige områder har fortsatt med uforminsket styrke idag, med i alt 125 raketter. I Nahariya ble en mann drept i ettermiddag, da en rakett traff ham, i det han forlot et tilfluktsrom, hvor han hadde oppholdt seg en tid. En annen mann ble skadet i den nordlige delen av byen. Tre personer er skadet i byen Safed. Også Haifa, og Tiberias har vært utsatt for nye rakettangrep. Norske medier er stort sett tause om dette, og har mesteparten av sin fokus på Libanon.

På Karl Johan i dag møtte jeg to kvinner som stod og delte ut løpesedler for et arrangement som skal være i Oslo, en av de nærmeste dagene. "Riv muren", sto det på seddelen jeg fikk. Jeg kom i snakk med dem, og det var veldig interessant. De hadde ingen som helst forståelse for at Israel må forsvare seg, men gjentok og gjentok innlærte påstander om Israel, som lett kan avvises fordi de ikke holder vann. Da en av dem spurte om jeg støttet Israel, og jeg svarte et klart og tydelig ja, ble hun nesten forvirret. For henne var det nærmest avskyelig, og helt utenkelig at noen kunne gjøre det. Jeg var glad for at jeg fikk anledningen til å gi et klart ja svar. Bildet viser innbyggere i Nahariya som forsøker å dra opp en av rakettene som har slått ned i gatelegemet.

Bloggen kommer fortsatt til å bli oppdatert med det som andre medier sjelden omtaler, men du vil også finne stoff her i dagene som kommer, av mer oppbyggelig art. Men i en tid som dette, kan jeg ikke unnlate å skrive om det som skjer i Israel. Mange spør: Står det noe om dette i Bibelen? Er dette begynnelsen til Gog krigen? I kveld strekker ikke tiden til å svare på det, men følger du med i dagene som kommer, vil jeg legge ut et svar på disse og andre tidsaktuelle spørsmål, slik jeg ser det i lys av det profetiske ord.

Ingen kommentarer: