tirsdag, juli 25, 2006

Be for våre brødre og søstre i Akko og Libanon




La oss ikke glemme våre medsøsken i Libanon og Israel, som idag lever i en meget farlig og presset livssituasjon. Bildene viser Baptistkirken i Akko, hvor Hani og Faten Sayegh er pastorpar. Som bloggens lesere er kjent med er Akko et av de stedene som er blitt utsatt for kraftige rakettangrep fra Hizballah. Korsfarerbyen Akko, som ligger nord for havnebyen Haifa, har kun en evangelisk menighet, denne lille baptistkirken. Menigheten har 22 medlemmer, samt noen barn. Forsamlingen har møter på fredager klokken 18.30, men har sansynligvis måtte innstille sine møter nå når rakettene faller så tett. Det ble drevet en søndagsskolearbeid her en to års tid, men dette arbeidet er lagt ned, etter at Miriam, har startet i et kurs for ledertrening. Miriam, som nå arbeider for Campus Crusade for Christ, er fremdeles medlem av Baptistkirken i Akko, men arbeider nå med å nå druserne for Jesus. Hun følger nå opp ni drusiske kvinner, og planlegger et bibelstudium for disse. Medlemmer av menigheten som bor i nærheten, i landsbyen Ramma, har et bibelstudium på onsdager. Da kommer de også sammen for å be. På grunn av mangel på medarbeidere har menigheten måtte legge ned en kristen bokhandel som fantes i Gamlebyen i Akko. Menighetens pastorpar har studert ved Bethlehem Bible College, og har nettopp tatt fatt på arbeidet i forsamlingen. Hani har en klar visjon for menigheten, hvis bygning er lokalisert i i selve muren til Gamlebyen. Jeg var så heldig å besøke Akko for to år siden, men kjente dessverre ikke til denne menigheten på det tidspunktet. Neste gang jeg skal til Israel, håper jeg å kunne besøke den. Korsfarerbyen Akko har 55.000 innbygere. 70 prosent av dem er jøder, 25 prosent er muslimer, og fem prosent er gresk ortodokse og katolikker. Situasjonen for de kristne araberne og israelerne er svært vanskelig, ikke bare nå, men også ellers. Pastor Hani's visjon er vekkelse gjennom bønn og ved å gjøre Jesus kjent. Pastoren i Baptistkirken i Betlehem har vært til stor hjelp for pastorparet i Akko, ikke minst har hans frimodige måte å evangelisere på overfor muslimer, inspirert dem. Hani og Faten har to barn: Neimah (nåde, på hebraisk Naomi) og Noor (lys) Pastorparet ber om forbønn.

Fra Det libanesiske Baptistsamfunn går det nå ut oppfordring til forbønn for den fortvilte situasjonen i Libanon. "Den pågående krisen plasserer de kristne i Libanon ved et veikryss. Enten så er vi villige til å løfte opp de svake og trøtte, hengi våre liv for å redde de andre eller så kan vi stikke av og gjemme oss, være i sikkerhet til denne tornadoen har passert," sier Nabil Costa, som er leder for skole- og sosialarbeidet i Det Libanesiske Baptistsamfunn. "For de kristne i Libanon er det ikke så lett. De vi hjelper hadde forbindelse med dem som ville ødelegge oss under borgerkrigen fra 1975-1990. Men de kjærlige øynene til den korsfestede Kristus har ledet oss på den smale vei, til å være Hans hjerte og Hans hender til de i nød," sier Nabil Costa.

Et enormt antall mennesker fra en ikke-kristen bakgrunn har søkt tilflukt på Beirut Baptist School og også Arab Baptist Theological Seminary. "Det er som Gud har sagt til oss: Det er ikke lett for dere å gå til disse folkene, så jeg bringer dem til dere for at dere kan tjene dem og åpenbare dem min kjærlighet," sier Costa.

Libanons baptister har nå bedt alle sine ansatte om å arbeide blant disse flyktningene, inkludert et spesielt team av frivillige som er på plass dag og natt. "Vi spør oss selv hvor lenge vi er i stand til å holde på med denne kraftanstrengelsen. For å si det som det er, den byrden er for stor til at vi kan bære den alene. Vi har allerede sett at Gud har rørt ved hjertene til våre partnere slik at de kan gi sjenerøst til flyktningearbeidet, og det har vært en stor oppmuntring for oss alle. Til vår Gud gir vi takk og ære, for det Han har gjort, gjør og vil gjøre gjennom oss. Husk på oss i dine bønner," avslutter Nabil Costa.

Senere på bloggen vil du lese om Baptistkirkene i Haifa, Eilaboun og ShefarAm, alle i Israel.

Ingen kommentarer: