søndag, juli 16, 2006

Haifa og Akko rammes av raketter. 8 drept



I morgentimene i dag, søndag, har Hizballah skutt ut 10-15 Katyushas-rakketter mot det nordlige Israel, og truffet byene Haifa, Akko, Kiryat Haim, Naharayim, Kibbutz Sa'ar, Kfar Maimon og Naharayim. I Haifa er 8 personer drept, og 13 fysisk skadd, en svært alvorlig, en moderat. Tre personer er lettere skadet. I tillegg kommer de mange sjokkskadede. Det israelske sivilforsvaret ber nå innbyggerne i Haifa og Akko om å gå til bomberommene, og innbyggerne i Tiberias bes oppholde seg i en sikkerhetssone. Uidentifiserte eksplosjoner er også blitt hørt i Rosh Hanikra.

Hizballah startet bombardementet av det nordlige Israel tidlig i dag morges. En stor mengde raketter traff fjellet Meron, og druserlandsbyen Hurfeish. Det er ikke meldt om noen skadede her. Men i løpet av helgen er mer enn 185 personer skadet, 122 er behandlet for sjokk og flere er drept. Navnene på to av de drepte ble frigitt fredag: 7 år gammel Omer Peshahov fra Natania, og hans bestemor, 57 år gamle Yehudit Itckovitz fra Meron.

Jeg kommer til å oppdatere denne bloggen jevnlig med informasjon om det som skjer i Israel. Dette som en motvekt mot norske medier, som stort sett informerer om det som skjer i Libanon eller i Gaza. Jeg henter informasjon fra israelske offisielle kilder, samt fra gode venner i bønnetjenesten i Israel, samt andre jødiske kilder. Dermed kan bildet av det som skjer kompleteres. Norske medier og norske myndigheter er stort sett opptatt av å angripe Israel fordi landet nå må forsvare seg mot en aggressiv motstander. Det norske hykleriet ser ikke ut til å ha noen ende. Hva hadde vi gjort om et annet land hadde skutt raketter mot norske byer? Hadde vi forsvart oss? Selvsagt. Men fordi jødene forsvarer seg, og forsøker å eliminere fienden, så skriker man opp om israelsk aggresjon. Skulle Israel bare ha sittet stille og sett på at deres byer, landsbyer og kibbutzer blir bombet og mennesker drept?

Ingen kommentarer: