mandag, juli 24, 2006

Besøk av messiansk jøde og TV produsent i bønnekoia


Denne helgen har vi hatt besøk av Dr. Jay Rawlings fra Jerusalem. Jay, som er messiansk jøde og medlem av Jerusalem Baptist Church, startet sammen med sin kone Meridel, Israel Vision i 1984. Israel Vision er TV produksjonsavdelingen til Jerusalem Vistas. Ekteparet har mottatt internasjonale priser for sine dokumentarproduksjoner. Deres oppgave er å bygge bro med et bibelsk perspektiv mellom gammel og moderne tid i Det Hellige Land. De formidler kunnskap til et verdensvidt publikum gjennom sine inspirerende TV programmet på engelsk, tysk og norsk. Deres dokumentarprogrammer, laget i Israel, kringkastes ukentlig over satelitt til alle kontinenter. De kan sees ukentlig via satelitt og kabel i over 100 land. Jeg har hatt gleden av å kjenne Meridel og Jay i flere år nå. De er blant våre beste venner. Denne uka har vi også hatt besøk av våre gode venner fra Vennesla, Grete og Willy Gundersen. De er også veldig interessert i Israel og det profetiske ord, og hver gang jeg underviser på Omsorgsskolen til Filadelfia Vennesla, overnatter jeg hos dem. Willy og Grete er herlige mennesker som vi trives veldig godt sammen med. Søndag kveld koste vi oss med spekemat, kaker og Clockwise med John Clease. Midt oppe i alvoret i Midt-Østen var det veldig godt for Jay å kunne være sammen med venner, ogt bare le av en god komedie! Det er Willy som har tatt bildet av Jay og meg utenfor bønnekoia mi, søndag ettermiddag. Sammen hadde vi en bønnestund for situasjonen i Midt-Østen. Jay reiste til København i dag, og skal videre derfra til Tel Aviv og Jerusalem. La oss huske ham og hans familie i våre bønner i denne vanskelige tiden. Og vær med på å be for TV arbeidet deres. Meridel og Jay's sønn David skal i disse dager begynne å avtjene sin treårige verneplikt. Han trenger også veldig våre forbønner.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja.. Du har ikke tenkt på TV produksjon selv da?

Tror det skulle ha vært lett å få et TV-program på Norsk kristen-tv?

Visjon Norge sender foresten Israel Vision.

Bjørn Olav sa...

Jeg mangler nok de økonomiske ressursene til det, selv om det hadde vært veldig spennende.

Anonym sa...

Poenget mitt var vel det at de allerede har TV-studio, og ansatte. (F. eks Visjon Norge)

Det er altså ikke sikkert at de ville kostet deg en krone.

Noe lignende denne bloggen, men samme, varierte innhold hadde vært interessant... (helgener, kirkehistorie, profetier, den profetiske tid vi lever i, politikk, åndskamp etc.)

Ellers er jo Israelsdekning noe de er veldig opptatt av, og de har allerede lagd programmer i sammarbeid med "Ordet og Israel" hvor Ordet og Israel også får la seg profilere som organisasjon.

Jeg kan derfor ikke tenke meg hvorfor ikke Shekinah - bønnevektere for Irael...

(de lagde også en lengre serie med Lars Enarsons, og hans organisasjon.)

Dessuten holder de jo på å bygge opp en egen nyhetsavdeling (i tillegg til Norge Idags), og du har bakgrunn som journalist.

...Og de har eget bønnesenter som stadig arrangerer bønnekonferanser (skandinavisk bønnesenter) med mål om 24 timer i døgnet bønn...

... Og et lite museum hvor de vil fokusere på kirkehistorien, og spesielt vekkelseshistorien...