mandag, januar 01, 2007

Deg å få skode er sæla å nå




En irsk salme med tekst fra 700-tallet er blitt min yndlingssalme for tiden. Jeg synger den til stadighet, som en bønn fra mitt hjerte. Ikonet er et gammelt ikon fra Egypt, og bildet er fra den hellige øya Lindisfarne. Det finnes en rød tråd fra ørkenfedrene i Egypt til den keltiske kirken, og det er fra denne kirken, troen kom til våre kyster. Et mål for 2007 for mitt vedkommende, er både en pilegrimsreise til Selja og Lindisfarne. Til Utstein kloster skal jeg også, på retreat med Ray Simpson, som leder St.Aidan and St.Hilda fellesskapet på Lindisfarne.

Deg å få skode er sæla å nå, Gud, ver det syn som mitt hjarta vil sjå; ver du for tanken min dyraste skatt, ljoset som strålar ved dag og ved natt!

Ver du min visdom, mi sanning og trøyst, tal du det levande ord med di røyst! Far, lat meg vere barn her hjå deg. Kom til meg, Herre, ja bu du i meg!

Ver du i striden mitt skjold og mitt sverd; ver du det merket som syner mitt verd, livd for mi sjel, den tryggaste vakt; lyft meg mot himlen, du makt i mi makt!

Rikdom og ære som menneske gjev, er ikkje meir enn den morknande vev. Du er min arv og varer til sist, himmelske konge, det veit eg for visst.

Konge i æva, å lat du meg då sigrande inn i ditt rike få gå! Ver du mi tru, den vona eg ber til eg får skode din herlegdom der. Amen.

Salmen finner du på nr 479 i Norsk Salmebok.

Ingen kommentarer: