søndag, april 06, 2008

Be slik Apostelen Paulus ba, del 7



I den siste artikkelen om de bønnene apostelen Paulus ba (det kan komme flere senere), skal vi se nærmere på den bønnen vi finner i brevet til Filemon. Denne Filemon av sannsynligvis en kristen forretningsmann, og huset hans var så stort at en kristen forsamling kom sammen i hans hjem. Paulus hadde kommet i kontakt med en mann som het Onesimus som var en slave som tilhørte denne Filemon. Onesimus hadde rømt fra Filemon, og i forbindelse med flukten hadde han møtt den oppstandne Kristus og blitt frelst. I den forbindelse ville Onesimus gjerne vende tilbake til Filemon og få ordnet opp i det som hadde skjedd. Paulus vil gjerne hjelpe han og skriver et brev til Filemon. Og det er i dette brevet vi finner en av de bønnene som Paulus ba:

"Jeg ber om at deres samfunn med deg i troen må være virksomt ved innsikt i alt det gode vi har i Kristus." (v.6)

Det apostelen Paulus ønsker for denne velstående forretningsmannen er at han må få en full forståelse av hva han eier i Kristus. Kan vi be om noe viktigere enn dette? At vi får åpnet våre øyne for det vi har i vår Frelser.

Om dette sang Lina Sandell: "O Jesus, åpne du mitt øye, så jeg kan se hvor rik jeg er! Jeg har en Fader i det høye, som faderomhu for meg bær."

Tenk om hvor mye som ville endres om vi fikk se rikdommen og rettighetene som finnes i navnet Jesus. I den siste tiden er det blitt så sterkt for meg det som Paulus skriver til forsamlingen i Filippi: "Derfor har og Gud høyt opphøyet ham og gitt ham det navn som er over alle navn, for at i Jesu navn skal hvert kne bøye seg, deres som er i himmelen og på jorden og under jorden, og hver tunge skal bekjenne at Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære." (Fil 2,9-11)

Alt og alle må bøye kne for Jesu navn. Også Kristi fiender.

Paulus ber om at forretningsmannen Filemon må få se at den virkelige rikdommen ikke finnes i gull, sølv og i fast eiendom, men i Kristus og i det himmelske.

1 kommentar:

Anonym sa...

BjornOlav;
Åh,jag blir så salig!Har just lyssnat på trinity babtist church!
Halleluja!Det påminner om gammaldags härliga möten,där både unga och gamla samlas till en härlig lovsong å tillbedjan till vår Herre!!!Tack för tipset BjornOlav!Marcos kom in och funderade vad jag lyssnade på!
Åh prisat vare Herren,han tyckte nog också om det ska du se!
Ibland när jag lyssnar på Lennart Larsson på cd:n,så brukar jag skruva opp den lite extra mycket,så han får höra!
Ha en godnatt BjornOlav,och Guds Frid hälsar Karin