torsdag, april 10, 2008

Den usynlige verden: Engler og demoner i endens tid, del 1


Endetiden er en tid da englenes største makt og myndighet åpenbares. Det er også en tid for økende demonisk makt og innflytelse. Vi lurer oss selv om vi ikke tar hensyn til at det pågår en strid i den usynlige verden. Det vi ser i det synlige er bare en konsekvens av det som pågår i det usynlige. Dette kommer veldig tydelig frem i det apostelen Paulus skriver til den kristne forsamlingen i Efesos:


"For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdensherskerne i denne tidsalders mørke, mot ondskapens åndelige hærskarer i himmelrommet." (Ef 6,12. Bibelen Guds ord)


Det pågår med andre ord en krig i himmelen. "Demonenes - de falne englers verden, er en fryktelig virkelighet. Det er noe vi må vite. Vi må regne med denne virkelighet for at vi ikke intetanende skal komme i deres kvelende makt. Og i dag har satan en tid med stor maktutfoldelse slik det er forutsagt om de siste tider i den Hellige Skrift," skriver mor Basilea Schlink, grunnleggeren av De evangeliske Mariasøstre i boken "Engler og demoner". (Nomi forlag 1973, side 19)


Dette må likevel ikke bringe oss på defensiven, men på offensiven. "Når vi studerer Det nye testamente, ser vi at kamp, krig og det å oppføre seg som en 'åndelig soldat', aksepteres som normalt for en kristen livsførsel. Denne kampen er ikke noe spesielt som noen få kristne kan møte. Bibelen lærer oss at alle kristne må være forberedt på å møte strid og kamp i den åndelige verden," skriver bibellæreren Derek Prince i boken: "Krig i himmelen." (Derek Prince Ministries Norge, 2007, side 17-18)


Vi skal i noen artikler fremover se nærmere på kampen som skjer i den usynlige verden. Denne serien kommer til å publiseres parallellt med serien om Nehemjas bok. Håpet er at vi som kristne skal stå bedre rustet i det som skjer med oss nå når vi begynner å merke "begynnelsen til veene". (Matt 24,8)


Det som skjer i Norge for tiden, har sin bakgrunn i en strid som føres i himmelrommet. Heldigvis er de som bekjenner seg til Jesus, og som er under Jesu blods beskyttelse, på det seirende laget. Men det er ingen som helst tvil om at striden kommer til å bli hard, og prøvelsene og lidelsene mange. Mer enn noensinne før trenger vi derfor å styrke kjærlighetsrelasjonen til Jesus. Bare "den første kjærligheten" kommer til å kunne føre oss igjennom. Derfor trenger vi å prioritere vår stille stund med Jesus daglig, i bønn og lesning av Guds ord.

Ingen kommentarer: