tirsdag, april 08, 2008

Marsj og folkemøte for ekteskapet i Oslo lørdag

Førstkommende lørdag - 12.april kl.13.00 marsj for ekteskapet i Oslo. Oppmøte ved Universitetsplassen. Toget stanser ved Stortinget. Kl.14.00 er det tillyst et folkemøte på Youngstorget med musikalske innslag og appeller ved: May Helen Molvær Grimstad (leder av Stortingets familiekomité • Jan Harsem (Nordisk nettverk for ekteskapet) • Per Lønning (biskop emeritus) • Nina Karin Monsen (filosof og forfatter) • Stefan Gustavsson (leder av Bevara Äktenskapet i Sverige) • Maria Fongen (leder av katolsk familiesenter i Oslo) • Rolf Kjøde (Gen.sekr. i Normisjon).

Det er satt opp busser fra ulike steder i landet blant annet fra Kristiansand og Ålesund. Det skjer ingen sentralisert koordinering av reisene, så vi oppfordrer folk på hvert enkelt sted til å organisere sine egne fellesreiser.1) I Kristiansand går bussen kl 07.30 på lørdag 12. april og er tilbake i Kristiansand ca kl 21.30 samme dag. Prisen for hele reisen er kr 300,-. Meld deg på ved å ringe Torbjørn Larsen på telefon 90 68 88 13. 2) Alt om den felles bussturen fra Ålesund kan du lese om her: http://www.imf.no/tema.asp?vis=nyhet&id=364&uID=153)

Det blir arrangert felles bussreise fra Skien/Grenland. Ring 35 52 01 46 for mer info og påmelding.4) Det planlegges bussreise fra Larvik. Se annonse i dagspressen.5) Felles busstur fra Mandal har avgang fra Rutebilstasjonen lørdag kl 06.30. Påmelding innen torsdag 10. april til Arne Hogganvik, tlf 995 82 996.6) Bussturen fra Bergen starter kl 23.00 på fredag 11. april. Se detaljert info om reise og påmelding på http://www.fordeg.com/

Måtte Norges kristne komme seg på beina og legge veien til Oslo denne dagen og slutte opp om marsjen og folkemøtet.

25 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Det var en fin oppsummering av hva som skal skje, Bjørn Olav. Kan jeg kopiere teksten og legge den ut på Kristenblogg? :)

Hilsen Andreas på Kristenblogg.

Bjørn Olav sa...

Det kan du bare gjøre! La oss håpe og be om at riktig mange kommer til Oslo denne dagen.

Anonym sa...

Helt underbart BjornOlav att det ordnas en marsh,och ett folkemöte i Oslo!!Jag hoppas och ber att många,många ska ställa opp för denna viktiga sak!Speciellt,när det gäller äktenskapets bevarande! Här i Stockholm ska det bli en Jesus manifestation i vår, och här i Västerås,så ska alla kyrkor som vill medverka ha en vandring runt Västerås,för att proklamera Jesus!Halleluja!!! Måtte alla som kan medverka till detta i Norge,och detta här i Sverige!
Guds välsignelse BjornOlav,och er alla vänner på bloggen.
Karin

Anonym sa...

Tenk om de samme menneskene hadde brukt de samme krefene, og pengene på å dra til Oslo for en massiv gatevangelisering?

De eneste gangene samfunnet ser noe til kristenheten er når den er mot noe(n).

Det er vel kanskje også en grunn til at så få kristenledere stiller opp.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Hver uke driver en mengde menigheter og enkeltpersoner evangelisering og arbeid for å vinne mennesker for Gud både i Oslo og i resten av landet. Det brukes enorme midler for å nå både barn, ungdom og voksne. Gjennom barnearbeid, ungdomsarbeid og ulike alpha-kurs, husgrupper, møter o.l. Vi har hatt flere nasjonale kampanjer, hvor alle kirkesamfunn har deltatt (Fra - til + og Jesus til alle er to eksempler fra de siste 15 årene). I tillegg sendes det ut evangeliseringsteam fra både bibelskoler og menigheter.

Det har aldri vært et tilsvarende engasjement mot noe(n) som det har vært i arbeidet for evangelisering. Og da har jeg ikke nevnt det enorme arbeidet som norske menigheter og misjonsforeninger driver for å vinne mennesker for Gud i utlandet.

Så jeg lurer på i hvilken sammenheng Lars befinner seg, som er så lite interessert i det de fleste andre brenner for - menneskers frelse.

Bjørn Olav sa...

Lars:

Mener du virkelig at vi ikke skulle mobilisere mot den nye kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven? Det er nå det gjelder om vi skal stille opp for ekteskapet slik det er designet fra Guds side.

Men det er veldig flott at du er opptatt av evangelisering. Er du selv ofte ute på gatene for å evangelisere?

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Det er vel en kjennsgjerning at vi ser forskjellig på staten.

Selv mener jeg at Kirken gjør som Kirken vil uavhengig av landets lover da Kirkens myndighet er Gud.

Derfor blir en kjønnsnøytral ekteskapslov noe jeg stiller meg mer eller mindre likegyldig ovenfor.

Noe overasket er jeg derimot at ikke adopsjon, og ekteskap fremmes som adskilte saker.

Ditt siste spørsmål var et betimelig sleivspark på bakgrunn av mitt eget tydelige sleivspark.

Svaret er nei, men at jeg faktisk alltid har ønsket det, men aldri har vært del av et miljø hvor det har vært anledning.

Jeg har riktignok vært med på å drive utadrettet Cafe i byen jeg kommer fra en kveld i uka i ca. et år som vel kan regnes som et evangeliseringstiltak.


Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Det er mulig vi ser forskjelig på staten. For egen del tror jeg - og da sikkert i likhet med deg - at stat og kirke ikke hører sammen. Men jeg er samtidig veldig takknemlig fordi jeg frem til nå har bodd i et land hvis deler av lovverket er bygget på kristne verdier. Som har en 1000 årig kristen tradisjon og som har sett betydningen av å ta vare på denne. Jeg er takknemlig for fedrelandssang og korset i flagget. Dette rives nå ned av dagens antikristelige regjering. Som kristen er jeg verken glad for det som nå skjer eller ønsker slike nedbrytende krefter velkommen.

Mitt spørsmål var ganske riktig helt bevisst stilt. Vet du, Lars, jeg er ganske lei av at enkelte kritiserer andre for noe de selv ikke gjør. For eksempel når de som deg etterlyser engasjement i evangelisering og misjon. Selv gjør de intet eller svært lite, men de forventer altså at andre gjør det. For en tid tilbake hadde jeg en som anklaget meg - selvsagt anonymt, for hvordan jeg forvaltet pengene mine. Han ville vite hvor mye jeg gav til misjon, hva slags bil jeg kjørte, hva slags hus jeg bodde i. Om jeg levde i pakt med Jesu eksempel. Selv ville han ikke gjøre noe med livsstilen sin. Selv hadde han hus, hytte, båt og to biler. Og en meget høy inntekt. Men han anklaget meg for hvordan vår familie lever. Eller for å ta en annen brennhet sak: som uttaler seg skråsikkert om situasjonen i Midt Østen og angriper vårt Israelsengasjement, men selv har de aldri vært i Israel eller kunne tenke seg å reise dit.

Men jeg synes oppriktig det er kjempeflott at du er engasjert i en utadrettet kafevirksomhet. På ulike måter kan vi alle være med på å vinne mennesker for Jesus.

Anonym sa...

Sørlendingene har til nå klart å fylle seks busser som reiser til Oslo lørdag. Og det kommer kanskje til å bli flere busser herfra for det er stadig folk som melder seg. Dessuten er det mange som tar toget eller kjører egne biler.

Nå kommer også oppfordringen til at alle flagger denne dagen.

La oss bli mange som går i tog for ekteskapet i Oslo lørdag, og i protest mot at ekteskapet skal ødelegges!

Anonym sa...

Din kommentar viser igrunn bare at du aldri skjønte hva jeg forsøkte å formidle til deg den gangen. Jeg anklaget deg ikke for noe, og presiserte det.

Trist.

Jeg har forøvrig etter norsk standard ikke meget høy lønn, heller ikke hytte.

Bjørn Olav sa...

Problemstillingen opplevdes ganske merkelig, særlig når du selv ikke hadde noe ønske om å endre livsstil, men mente at andre burde det. Ut fra de opplysningene du gav dengang var du i hvert fall veldig mye bedre stilt enn oss økonomisk. Men vi klager ikke for Herren har og vil sørge for oss. Vi kan underskrive på sannheten i Salme 37,25: "Jeg har vært ung, og er nå gammel. Men jeg har aldri sett den rettferdige forlatt eller hans etterkommere tigge om brød."

Anonym sa...

Feil, jeg mener ikke at noen skal skifte livsstil.

Mitt poeng var ganske enkelt at Jesu budskap om nestekjærlighet er radikalt. Så radikalt at jeg er sjanseløs til å overholde budet fullt ut. Jeg innrømmer glatt at jeg prioriterer tak over hodet fremfor å gi til de som ikke har tak eller mat. Jeg kan med andre ord ikke si at jeg elsker min neste som meg selv.

Om du holder nestekjærlighetsbudet, blir en sak mellom deg og Herren.

I dine kommentarer ovenfor vrir du mine tanker om Bibelen til å bli et angrep på deg. Det forstår jeg ikke, og slikt blir jeg trist av.

Anonym sa...

Forslaget om å flagge på lørdag for de av oss som ikke klarer å komme til Oslo, er glimrende! Selv om jeg ikke har flaggstang skal jeg få satt ut balkongflagget. Jeg håper mange, mange, mange følger mitt eksempel.

Jone

Anonym sa...

Så bra! Dette eksemplet følger jeg, skal informere mine venner om dette. Balkongflagget skal opp!

Bjørn Olav sa...

Det er flott at de som ikke har mulighet til å reise til Oslo for å delta i marsjen og folkemøtet, kan markere dette ved å flagge. Men det er likevel svært viktig at vi klarer å mobilisere så mange som mulig. Andre arrangementer denne dagen burde avlyses til fordel for dette arrangementet. Det er ikke så mye som er viktigere enn å markere sin motstand mot den kjønnsnøytrale, såkalte "ekteskaps"-loven. Det er nå det gjelder.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Bare for å presisere. Jeg har vært engasjert i det meste som er å engasjere seg i når det gjelder menighet.

Og jeg er fortsatt ganske engasjert vedsidenav jobb, og studier.

Men min erfaring med direkte evangelisering (om man da ekskluderer utadrettet ungdomsarbeid, og barnearbeid utadrettede møter etc.) begrenser seg hovedsaklig til den omtalte cafedriften.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Problemet er at det er umulig å vite hvorfor folk flagger.

Da kan det jo både inkasseres som en stor seier at de som vanligvis flagger på en lørdag flagger, eller så kan det være en voldsom oppslutning om aksjonen, men så bortforklares det med at man ikke vet hvem som flagget hvorfor.

Så veldig virkningsfullt virker det altså ikke.

Bjørn Olav sa...

Nå er det vel ikke så mange som flagger en vanlig lørdag, er det vel? Om det ikke er en fødselsdag man feirer. Denne lørdagen er så vidt meg bekjent ingen vanlig flaggdag.

Bjørn Olav sa...

Dessuten er det jo ikke bare en ytre markering, det er også en annen som ser: Vår himmelske Far. Ved å heise flagget sier vi til Ham som skapte mann og kvinne at vi står for Guds gode ordning når Han innstiftet ekteskapet.

KuleKnut sa...

Jeg har bursdag på lørdag jeg! Hurra!!
Flagg litt for meg også da! :D

Bjørn Olav sa...

Men du blir vel ikke 66? Først da kan du virkelig slå ut håret.

På forhånd gratulerer. Jeg kommer til å flagge lørdag, både for deg og for det bibelske ekteskapet!

KuleKnut sa...

Det er vel Vencke Myhre sin teologi at man først kan slå ut håret når man blir 66, men i min familie er de fleste gutta skalla ved den alderen så jeg slår ut håret hver dag jeg og nyter livet og takker Gud for de øyeblikkene jeg har fått her på planeten! Hurra! Både med og uten hår! Haha!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Vedkommende som har skrevet den siste kommentaren har fått sin kommentar slettet, da han er utestengt fra bloggen. Sjikane får han publisere på sin egen blogg.