tirsdag, januar 03, 2012

Årets mest verdige prisvinner

Det er vel ingen som har fortjent å bli kalt 'Årets prest' mer enn Canon Andrew White (bildet). Den anglikanske presten nekter å forlate sin hjord i St.George kirke i Baghdad, som er en av de største kirkene i Irak. Nå er han kåret til 'årets prest' av en anglikansk organisasjon.

St. George's kirke i Baghdad tar seg av over 550 lokale kristne familier - flesteparten av dem er enker foreldreløse, siden deres menn er drept i årtider med vold. Menigheten har ansatt eget helsepersonell som tar seg av syke uansett hvor de hører hjemme politisk eller religiøst. Med stor fare for egne liv bringer de nødhjelp til de som trenger det. De yter også tannlegehjelp til over 100 mennesker hver dag. Midt oppe i dette står Andrew White. Han ber, preker, driver sjelesorg, megler i konflikter, arbeider med fred- og forsoning og er et levende vitnesbyrd om en sann hyrde som ikke forlater flokken sin.

Canon Andrew White tar på ramme alvor Jesu ord i Joh 15,13:

'Ingen har større kjærlighet enn denne at han setter sitt liv til for vennene sine'.

Og om den dårlige og den gode hyrden, leser vi:

'Men den som er leiekar og ikke hyrde, den som ikke eier fårene, forlater fårene og flykter når han ser ulven komme. Og ulven røver dem og jager dem fra hverandre. For han er leiekar og har ingen omsorg for fårene. Jeg er den gode hyrde. Jeg kjenner mine, og mine kjenner meg, likesom Faderen kjenner meg, og jeg kjenner Faderen. Jeg setter mitt liv til for fårene'. (Joh 10,12-15)

La oss huske denne uredde presten i våre forbønner.

1 kommentar:

bjørn sa...

så flott å høre om mennesker som han som tar livet som kristen på alvor..lever ut det bibelske livet med fare for sitt eget..guds beskyttelse over den flotte mannen og hans arbeid...