fredag, januar 06, 2012

Ungt mongolsk ektepar reiser ut som misjonærer til Canada

Jeg ble så inspirert og opplevde en slik takknemlighet overfor Gud da jeg leste siste nr av 'Together in prayer', som utgis av World Mission Prayer League, en luthersk misjonsorganisasjon med sterk vekt på bønn.

På bildet ser du Lhagva og Otgo som er fra Mongolia. De har fått misjonskall til Inuit-folket i Canada. For omlag syv år siden så de en film om Inuit-folket, og deres første inntrykk var: 'Disse folkene ser akkurat ut som oss'. Deretter så de at inuitene hadde noen av de samme problemene som mongolerne: en stor andel av befolkningen er alkoholisert, og veldig mange har ikke hørt om Jesus. Fra den dagen av har ekteparet forberedt seg på at de en dag skal reise ut som misjonærer.

Dette er interessant av flere årsaker. En er at Mongolia har gått fra å være en unådd nasjon, til en nasjon som har høyest prosentandel av kristne som reiser ut som misjonærer andre steder i verden. Og det har skjedd på bare noen få år. Som en forberedelse på sin tjeneste som misjonærer, har Lhagva og Otgo vært i Kina som korttidsmisjonærer, hvor de har delt evangeliet med mongolere i Kina. Det er seks millioner molgolere der.

For tiden går Lhagva og Otgo på Union Bible Theological College i Mongolia. La oss be for dette overgitte ekteparet som vil tjene Jesus som misjonærer i Canada.

Ingen kommentarer: