onsdag, januar 25, 2012

Å gjøre Guds kjærlighet for verden praktisk

Den europeiske baptistføderasjonen ønsker å oppmuntre sine mer enn 13.000 medlemsmenigheter i 58 nasjonale baptistunioner, til å ta et større samfunnsansvar.

28 representanter fra 20 av de nasjonale baptistunionene som er medlem av Den europeiske baptistføderasjonen, møttes 11.14. januar, for å drøfte dette temaet. Det var International Baptist Seminary i Praha (bildet) som innbød til konferansen: 'Kirken og sosialt ansvar'. En av de som underviste var presidenten for Den rumenske baptistunionen, Otniel Bunaciu. I sine bibelstudier understreket Bunaciu behovet for en holistisk tilnærmelse til samfunnet:

- Å bygge Guds rike handler ikke bare om å adlyde misjonsbefalingen som er gitt oss av Jesus Kristus, men også om å adlyde det store budet om å elske sin neste.

Han utfordret de menighetene som har valgt å forkynne evangeliet alene, og utelatt den delen som består i praktisk nestekjærlighet. Bibelen er krystallklar når det gjelder begge deler.

- Men kristne må ikke handle ut av en form for forpliktelse, men heller drevet av kjærlighet til sin neste, sa Buniaciu.

Otniel Buniaciu var også tydelig på at slike praktiske omsorgshandlinger ikke skulle bli sett på som et middel for å få nye medlemmer. De skal gjøres fordi de har en egenverdi:

- Å bygge Guds rike handler om en pågående teologisk refleksjon for menigheten i hvordan den skal forkynne de gode nyhetene, så vel som hvordan den kan finne frem til praktiske handlinger for å elske sin neste.

Representanter for Den spanske baptistunionen gav eksempler på hvordan selv små menigheter kan drive suppekjøkken. Dette er blitt svært aktualisert i forbindelse med den økonomiske krisen landet opplever.

Ingen kommentarer: