søndag, januar 08, 2012

Kopterne måtte feire jul med massivt sikkerhetsoppbud

Det sier ikke så rent lite om forholdene i et land, når et massivt sikkerhetsoppbud av politimenn må til, for å gjennomføre en fredelig julefeiring! Så er tilfelle i Egypt. Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre de ulike julebudstjenestene for våre koptiske venner, om ikke politiet hadde sørget for sikkerheten.

Og det må være underlig å gå i kirken og høre juleevangeliet så fortettet det er av fred, og så gå ut og finne strengt bevæpnet politi, som skal hindre selvmordsbombere og attentatmenn. Men slik er altså hverdagen for våre koptiske trossøsken. Og de vet at trusslene fra islamistene ikke er ubegrunnet. Det viser de mange blodige angrepene på kirker, klostere og privatpersoner. Midtøstens største kristne befolkning er bekymret for utviklingen i Egypt etter president Hosni Mubaraks fall og islamistpartiers stadig sterkere posisjon.

Landets to største islamistiske partier sa lørdag at de har til sammen har fått over 62 prosent av stemmene i tredje runde i valget til ny nasjonalforsamling i Egypt. Det muslimske brorskaps Frihets- og rettferdighetsparti sier det fikk en oppslutning på 35,2 prosent, mens salafistenes parti Al-Nur sier det fikk 27 prosent.

Ingen kommentarer: