fredag, januar 27, 2012

Axios! Axios! Axios!

Det var sterkt å lese om den 30 år gamle syrisk-ortodokse presten, fader Basilios Nassar (bildet), som på en brutal måte ble skutt ned og drept onsdag denne uken. Fader Basilios var i ferd med å hjelpe en annen syrier som var skutt av terrorister, da de samme personene gjentatte ganger skjøt presten. Han ble liggende igjen på gaten i en halv time, og blødde ihjel.

Fader Basilios viste seg å være en sann hyrde, som ofret sitt eget liv i forsøket på å redde et annet menneske som var skadet. Han viste i praksis det Jesus underviser om den gode hyrden i Johannes 10:

'Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde setter sitt liv til for fårend'. (v.11)

Litt senere i det samme evangeliet, sier Jesus:

'Ingen har større kjærlighet enn denne at han setter sitt liv til for fårene'. (15,13)

Når en prest blir vigslet til tjeneste i Den ortodokse kirke, og presenteres for menigheten roper menigheten tre ganger:

Axios! Axios! Axios!

Det betyr: Han er verdig!

Det samme kan sies om fader Basileios! Han er verdig til å kalles en sann hyrde. Han stakk ikke av får faren truet flokken han var kalt til å tjene, men forble på sin post. De som skjøt han kunne ikke unngå å se at han var prest. Han var iført sine presteklær. Likevel drepte de han med kalt blod i det han forsøkte å redde et annet menneske.

Under den gripende begravelsen i går var kirken Hama i Kfar Bahm fullsatt av sørgende mennesker. De sørget over en prest de var så glade i og som etterlot seg et så sterkt og levende vitnesbyrd om Jesus.

Axios! Axios! Axios!

Fader Basilios er nå hjemme hos Herren, og vil motta seierskransen for fullført løp her på jorden.

Det står om tjenesten fader Basilios hadde i 1.Pet 5,2-4:

'Vokt den Guds hjord som er hos dere, idet dere har tilsyn med den, ikke for ussel vinnings skyld, men med villig hjerte, heller ikke som herskere over menighetene som er betrodd dere, men slik at dere blir forbilder for hjorden. Når så overhyrden åpenbarer seg, skal dere få ærens uvisnelige krans'.

Disse ordene kan sannelig sies om denne modige presten. Nå tilhører han den utallige martyrskaren hjemme hos Gud.

Ingen kommentarer: