mandag, mai 17, 2021

Baptister i Israel utlyser tre dagers bønn og faste

En uttalelse fra Sammenslutningen av baptistkirker i Israel vedrørende den pågående konflikten i Israel og de palestinske områdene, med en oppfordring til bønn og faste:

Mange av dere har sendt brev og spurt hvordan vi har det i denne vanskelige tiden. Takk for din kjærlighet. Herved sender jeg en oppdatering om situasjonen og hvordan den påvirker kirkene våre.

Dette brevet er ikke et forsøk på å forklare alle spørsmål eller ta side, men snarere en oppdatering og en oppfordring til å be for oss.

Vi er midt i enda en voldsrunde av den israelsk-palestinske konflikten, som denne gangen  kommer etter ett års nedstegning på grunn av COVID-19. Det kom også under en veldig ustabil politisk situasjon i Israel (4 valg om 2 år) og kansellering av valg i den palestinske myndigheten. For øyeblikket bomber det israelske luftforsvaret Gazastripen og Gazastripen som kontrolleres av den militante gruppen Hamas skyter raketter inn i Israel, og det er mye ødeleggelse og mange liv har gått tapt. Det er også mye uro på Vestbredden og Jerusalem.

Det som skjer i Israel er veldig alarmerende. Arabere og jøder i Israel projiserer mye sinne gjennom opprør og plyndring som har pågått i en uke, og hatet har spredt seg fra begge sider. Mange uskyldige mennesker er blitt angrepet og utsatt for vold, og mennesker er blitt drept. Bedrifter og hjem ble brent ned eller vandalisert, og ekstremister prøver å terrorisere uskyldige mennesker som ikke føler seg trygge selv i sine egne hjem. Situasjonen er fortsatt farlig.

I tillegg til tap av liv og eiendom, er vi mest bekymret for spredningen av hat og ødeleggelsen av sameksistens som ble bygget med mye hardt arbeid. Tross alt vil dette stoppe, det vil ta år å bygge det som ble ødelagt.

"Når grunnvollene nedbrytes, hva makter da den rettferdige?" (Salme 11,3)

Vi gråter med dem som gråter og lider med alle som lider. Vi har kalt kirkene våre til tre-dagers faste og bønn for vårt land. Vi fortsetter å be når vi kaller deg til å stå sammen med oss ​​i bønn.

Vi har følgende konkrete bønneforespørsler:

1. Be for Jerusalems fred, inkludert alle dens innbyggere og alle omkringliggende områder - for både israelere og palestinere.

2. Be for ledere og alle de som har autoritet, slik at de kan lese fred, slik at vi kan leve fredelige og stille liv i all gudsfrykt og hellighet.

3. Be om helbredelse av forholdet mellom jøder og arabere, spesielt for våre ungdommer som blir utsatt for denne typen hat for første gang.

4. Be om beskyttelse for våre kirker, samfunn og for våre familier. Noen kirker måtte avbryte tjenestene eller holde dem online på grunn av frykt. Be spesielt for Haifa, Akko, Lod, Ramle, Jaffa, Kana i Galilee, Turaan.

5. Be for oss å huske å rette blikket mot Gud, vår tilflukt og styrke, og til Jesus, fredsfyrsten.

Be for oss å leve vår tro ved å elske våre naboer som oss selv og ha tro på å fortsette å være en profetisk stemme midt i kaoset og lyset i mørket.

Bader Mansour, utviklingsansvarlig

Sammenslutningen av baptistkirker i Israel

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c). Ansvarlig for Baptistenes bønnearbeid, en del av Det norske baptistsamfunn.

Ingen kommentarer: