mandag, mai 24, 2021

Guds galskap


Det gjør et uutslettelig inntrykk å lese boken "Guds galskap" av Nik Ripken. Det er et før og et etter. Den er rystende lesning, ikke minst for vestlige kristne. Boken er den sanne historien om ekteparet Ruth og Nik Ripken (pseudonymer) som drar fra hjemlandet USA til det krigsherjede Somalia for å møte kristne der. Der ute dør tenåringssønnen deres. Men misjonærekteparet gir ikke opp. De legger ut på en lang reise for å høre historiene til drøyt 600 kristne i 72 land. Dette er menn og kvinner som betaler en skyhøy pris for å følge Jesus. 

De er så hungrige etter å høre Guds ord. De er ikke opptatt av om prekenen er for lang, eller at gudstjenesten ikke må vare mer enn 45 minutter til en time. De møtes utendørs, i huler og skoger, som forfulgte kristne har gjort siden pinsefestens dag i Jerusalem. De har hatt et møte med Jesus, og da er det ingen ting annet som betyr noe! Han er verdt alt. Den dvaske vestlige kristendommen som er Jesus pluss alt annet ville ikke ha tiltalt dem. Lunkenheten passer dem ikke. De er 'all in' for Jesus. Deres radikalitet er smittende. De lever for evigheten. Himmelen er deres mål.

Det er disse kristne vi bør lære av! Våre trossøsken som er fattige på jordisk gods, men som har funnet den kostbare perlen i åkeren! 

Siden jeg ble en kristen i 1972 har jeg vært opptatt av de forfulgte kristnes situasjon, og arbeidet som redaktør for Ropet fra Øst, nåværende Magasinet Stefanus, i fire år. Jeg har møtt forfulgte kristne fra flere land. Det er dyrebare minner. Alle har utfordret min tro og min etterfølgelse av Jesus. Det er jeg så takknemlig for.

Jeg skulle ønske alle mine troende venner leste "Guds galskap" - med undertittelen: En sann historie om å finne lys i mørket. Men om du er fornøyd med status quo så la den ligge.

I Norge er boken utgitt av Lunde forlag, med røtter i Norsk Luthersk Misjonssamband. Det borger for kvalitet. 

Ingen kommentarer: