lørdag, august 31, 2024

Glem ikke alle hans velgjerninger - et personlig vitnesbyrd


 I dag fikk May Sissel og jeg lyst til å fortelle om noen av de mange bønnesvarene og oppmuntringene vi har opplevd den siste tiden. Vi vil gjerne følge rådet til kong David i Salme 103,1-2: "Min sjel, lov Herren, og alt som i meg er, love hans hellige navn! Min sjel, lov Herren, og glem ikke alle hans velgjerninger. Vi har virkelig fått oppleve sannheten i ordene fra Salme 23: "Du salver mitt hode med olje, mitt beger flyter over. Bare godhet og miskunnhet skal etterjage meg alle mitt livs dager." 

Det er nesten så vi ikke vet hvor vi skal begynne. Det er sant at det er store kontraster. De siste månedene har vi opplevd at Bjørn Olav har fått et nytt hjerteinfarkt og lever med store smerter på grunn av Parkinson. Men midt oppe i dette opplever vi Herrens nærvær og godhet på en forunderlig måte. For å begynne med det siste først: Bjørn Olav har lenge kjent på at han skulle be for et bestemt sted i Norge. Det er 6 år siden vi besøkte dette stedet sist. Mens han går og forundrer seg over hvorfor han skulle be for akkurat dette stedet, får han en melding på telefonen, med forespørsel fra en pastor om han kunne komme for å tale på et felleskristent arrangement på stedet. Snakk om bekreftelse! En annen dag dukker det opp et ektepar på døren med fjellørret og multe. De ville dele noe av Guds velsignelser med oss. Noen av dere vil huske at vi ble frastjålet ved fra garasjen vår tidligere i sommer. Noen ble minnet av Herren om å erstatte den veden for oss.

Så har vi blitt bedt ut på lunsj og middag, fått flere vakre blomsterbuketter på døra, fått overraskende pengegaver når vi har trengt det som mest, flere har hjulpet oss med å grave dreneringsgrøft i hagen vår, andre har hjulpet oss å pusse opp soverommet, hjelp til å frakte ting med henger og fått nydelig kurdisk suppe på døren.

Takk til alle som har vist omsorg og godhet i en vanskelig tid - ikke minst til Herren for hans uendelige nåde og godhet mot oss. Takk til alle dere som har sendt oss meldinger med oppmuntringer og alle dere som har bedt for oss og som fortsatt ber for oss.

Ingen kommentarer: