mandag, august 12, 2024

Ære av Faderen


 "Den som tjener meg skal få ære av Faderen," sier Jesus (Joh 12,26). Disse ordene overstiger vår fatteevne. At du skal ære Faderen, ser du kanskje som normalt. Men at Faderen skal ære deg, hvordan er det mulig? 

I religiøs sammenheng får vi ofte høre at hovmod er menneskets største last og synd. Og det er sant at når mennesket er hovmodig og prøver å handle uten Gud, fører det til mange andre synder. Men på en annen måte kan vi også si at menneskets største feil er mangelen på selvrespekt. De fleste lider nok mer av selvforakt enn av hovmod. Og egentlig er det bare t sider av samme sak: vi regner ikke med Gud.

Mennesket har en uendelig verdi, og Gud vil at vi skal være klar over det. Hvert øyeblikk blir vi skapt og nyskapt av Gud, og det er noe helt spesielt. Det viser at du har så stor betydning at Gud er interessert i deg hvert eneste øyeblikk. At Gud blir menneske og vil dø for deg på et kors, det gjør det enda mer tydelig hvor viktig du er i hans øyne. Og det at Gud vil regne deg som samarbeidspartner i arbeidet for verdens frelse, gir deg en utrolig verdi.

Selv bør du alltid tenke at du står med tomme hender framfor Gud. Men Gud gjør noe stort ut av det lille, unnselige du har.

Å få ære av mennesker kan lett føre til selvtilfredshet. Men den æren Faderen gir deg, fyller deg med sannhet og ydmykhet, så du ser at alt egentlig kommer fra ham.

- Wilfrid Stinissen: I Guds tid, Verbum 1994, side 290


Ingen kommentarer: