fredag, august 02, 2024

Gud lar deg vokse


 Så fint for oss mennesker at vi ikke er Gud! Vi ville ha ødelagt uendelig mye, så utålmodige som vi er. Det er ikke lett å luke bort ugresset uten å skade hveten samtidig. Som bonden i Jesu lignelse om ugresset i hveten sies det: "Da kommer dere til å rykke opp hveten sammen med ugresset. La dem begge vokse der sammen til høsten kommer" (Matt 13,24-30).

På bondens åker er det lett å skille mellom ugress og hvete. Men slik er det ikke på verdens åker. Det er ikke mulig å dele menneskene inn i to kategorier, onde og gode. I gode mennesker finnes det alltid noe ondt. Slik vil det være helt til vi når vår endelige herlighet. Og i såkalte onde mennesker finnes det alltid noe godt. Det finnes egentlig ingen helt onde mennesker. Alle er skapt av en god Gud med en god hensikt, og ingen greier å utrydde dette fullstendig.

Også hos deg er det onde blandet med det gode. Noen ganger i livet stikker det onde hodet opp. Da kan det hende at du blir en byrde til skade for dine medmennesker, akkurat som ugresset i åkeren. Men Gud lar deg vokse. Med uendelig tålmodighet gir han deg stadig nye muligheter til å begynne på nytt. Hver morgen kan du begynne et nytt liv. Hvert øyeblikk kan du vende deg bort fra det onde og være god i stedet.

- Wilfrid Stinissen: I Guds tid, Verbum 1994, side 318

Ingen kommentarer: