fredag, august 23, 2024

Vil du stille deg i gapet til vern for Norge og for barnet i mors liv?


 Det gikk som mange av oss fryktet: Forslaget til ny abortlov som ble presentert i dag kan, om forslaget blir vedtatt i Stortinget, gi oss i Norge en av de mest radikale abortlovene i Europa. Men det gjenstår å se. Slaget er ikke tapt ennå. Flere medier melder at det mangler fem stemmer på å få loven igjennom. Nå må vi mobilisere til bønn! Det skjedde noe i Norge i dag rent åndelig: med lovforslaget har regjeringen åpnet opp for onde åndsmakter, morderånder. Det foregår mer i den usynlige verden enn mange tror. Men nå ligger historien i forbedernes hender. Vi kan stenge for disse onde åndskreftene. 

Ordene fra Esekiel 22,30 gjelder som aldri før: "Jeg lette blant dem etter en mann som ville mure opp en mur og stille seg i gapet for mitt åsyn til vern for landet, så jeg ikke skulle ødelegge det. Men jeg fant ingen."

Nå håper jeg Herren finner trofaste forbedere som vil stille seg i gapet for Guds åsyn til vern for Norge, og be fram til dagen da Stortinget skal behandle den nye loven. La oss be for politikere som er usikre på hva de skal stemme, at de vil betale prisen for å stå opp for barnet i mors liv. Be også for pastorer og kristne ledere at de ikke feiger ut ved å gå på kompromissets vei ved at de ikke våger å adressere denne saken fra talerstolen.

Det nye lovforslaget innebærer følgende:

- Retten til selvbestemt abort utvides fra dagens uke 12, til uke 18.

- Fosterantallreduksjon, også kjent som 'tvillingabort', skal igjen være selvbestemt fram til uke 18. Det betyr i klartekst at man dreper det ene barnet og lar det andre leve. 

- Helsepersonell får en lovfestet rett til å reservere seg mot aborter. Dette gjelder ikke fastleger. Så er du en kristen fastlege så kommer du til å stå overfor store utfordringer.

- dagens abortnemnder legges ned og erstattes av nye nemnder. De skal lede av en lege og kvinner skal utgjøre et flertall. Det skal også være frivillig for den gravide å møte opp.

Ingen kommentarer: