søndag, oktober 14, 2007

Anabaptistisk konferanse i Norge i 2008?



Som jeg skrev i en bloggpost i går, så er det ganske nylig grunnlagt et anabaptistisk fellesskap i Frankrike, nærmere bestemt i Courtiron. Fellesskapet startet sommeren 2006, og består av medlemmer fra åtte måneder til 80 år. Jeg har omtalt denne gruppen på bloggen allerede, men nå har vi opprettet nærmere kontakt med tanke på framtiden. Sammen med våre mennonittvenner fra USA og Canada arbeider vi med tanke på å arrangere en europeisk konferanse i Norge i 2008. Tema for denne konferansen er ikke avklart ennå, men vil omhandle nytestamentlig menighetsliv og våre anabaptistiske røtter. I løpet av høsten vil vi møtes med en liten delegasjon fra USA/Canada, sammen med noen skandinaviske venner for å planlegge denne konferansen. Foreløpig er det vanskelig å si noe om hvor mange deltagere det kan bli, men en lignende konferanse i England tidligere i år, som omhandlet Bibelens syn på ekteskap og familie samlet et par hundre mennesker. Vi kommer tilbake til tid og sted for denne konferansen senere. Bildet viser noen av våre anabaptistiske venner fra Frankrike.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Jeg vil anbefalle deg å ta kontakt med SALT-Oslo (seminaret) i denne sammenhengen.

Det kan kanskje tenkes at dere har en gjensidig interesse for de anabaptistiske røtter...

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Jeg tar med meg ditt gode råd, så får vi se hvordan dette kan bli. Dette er foreløpig på planleggingsstadiet. Vi ønsker en blanding av det faglig teologiske, fellesskapsliv og praktisk tilnærming til et liv i hverdagslig etterfølgelse av Kristus. Det blir nok i alle tilfeller en "annerledes" konferanse, for radikale Jesusfolk! Velkommen.

Anonym sa...

Håper virkelig denne konferansen blir noe av. Dette høres så spennende ut. Vil gjerne lære mer om den betydningen som de såkalte gjendøperne hadde, og kanskje også har også, for den saks skyld.

Anonym sa...

Enig! Håper denne konferansen blir noe av, og at den blir gjort tilgjengelig for riktig mange.