onsdag, oktober 10, 2007

Guds bønnegeneral



Få har påvirket mitt kristenliv som Kjell Sjöberg fra Sverige. Han var en leder og pioner som brøt mark på mange områder. Først som evangelist i vårt naboland, hvor han dro til nye steder for å forkynne evangeliet. Etter denne viktige tiden, hvor mange mennesker ble vunnet for himmelen, gav han 11 år av sitt liv i pionermisjon i Pakistan. Der grunnla han ca 70 forsamlinger og en bibelskole, og fikk se pinsebevegelsen vokse fra 50 til 500 og etter noen år til 5000 medlemmer. I dag teller denne bevegelsen 50.000 mennesker i Pakistan.

For en tid tilbake skrev hans bror, Bengt Sjöberg, boken "Guds bönegeneral", som jeg mottok i posten i dag. Denne boken ser jeg virkelig fram til å lese. For det er først og fremst som pioner innenfor bønnebevegelsen jeg kjenner Kjell Sjöberg. Mens jeg var pastor i Raufoss Baptistmenighet hadde jeg den store gleden av å ha ham som taler, på en av våre gudstjenester. Kirken var så fullsatt at vi måtte ta i bruk inngangspartiet, hvor vi satte ut stolene så tett som det var mulig å få til. Da hadde vi satt inn mange ekstra benkerader i kirkesalen. Kjell Sjöberg dro til de mørkeste plassene i verden, hvor å bryte mark for at evangeliet kunne bli sådd. Han dro til Moskva og bad utenfor hovedkvarteret til daværende KGB, til dødsmarkene i Kambodsja, og til unådde områder i Australia og Alaska. Han var også med på å bane veien for at jødene kunne komme ut av det daværende Sovjetunionen til Israel. Han dro på bønnereiser til Saudi Arabia, og til Babylon i Irak. Det siste året han levde, han døde av kreft, reiste han til 22 land på bønneoppdrag, til tross for stor svakhet.

Bengt Sjöberg har skrevet boken om sin bror for å inspirere leseren til å overgi sitt liv til Gud på samme måte som Kjell gjorde. Det vil jeg tro han lykkes med, selv om jeg bare har rukket å lese noen linjer. I fjor sommer leste jeg hans bok "Tack rika liv", som er en biografi om faren, vekkelsespioneren Tage Sjöberg. Den boken utfordret meg veldig til å gi livet for Guds rike helt og fullt.

Jeg kommer garantert tilbake med stoff fra denne boken om Kjell. Den kan kjøpes kr 79 svenske kroner via http://www.gospelmedia.se/

Pappa Tage var en tid pastor i Filadelfia Stockholm. Ved et tilfelle var den meget kjente predikanten Smith Wigglesworth på besøk. Siden Kjell ennå ikke var barnevelsignet, passet de på at Kjell ble barnevelsignet av Wigglesworth. Det kan være en forklaring på den salvelsen som alltid fulgte med Kjell Sjöberg hvorhen han kom. En annen hemmelighet var nok også hans bedende mor Helga. Hun hadde som vane å be hver dag en time midt på dagen, rett eller lunsj, mens barna lekte rundt henne. Ofte fant hun vakre steder i naturen, som hun tok med barna til, som ble hennes bønnesteder. Når Kjell ble voksen overtok han denne skikken med bønneplasser i naturen. Og fra Kjell Sjöberg har jeg overtatt skikken.

Ingen kommentarer: