fredag, januar 09, 2015

Siste: Andrae Crouch er 'Through it all' og hjemme hos Gud

Andrae Crouch (bildet) er 'Through it all'. Gospellegenden døde i går av hjerteinfarkt, 72 år gammel.

Crouch har slitt med sviktende helse på grunn av diabetes og hjerteproblemer lenge. Likevel har han fortsatt i tjenesten, og velsignet og oppmuntret millioner av mennesker med sin fengende gospelmusikk.

Syv Grammypriser gjennom en musikkarriere som strekker seg over et halvt århundre, taler sitt eget språk. Andrae Crouch skulle bli selve pioneren i den gryende 'Jesus Music'-bevegelsen. Ikke minst Jesusvekkelsen på 1970-tallet nøt godt av hans mange sanger, som for eksempel: 'The Blood will never Lose its Power', og 'Soon and very soon we are going to see the King'.

I 1993-94 mistet Andrae Crouch foreldrene sine og en eldre bror. Etter sin fars død tok han over som hovedpastor for Christ Memorial Church of God in Christ i California, en menighet som var grunnlagt av sin far. I boken 'Through it all', som er oversatt til norsk, forteller Andrae Crouch sin livshistorie og gir Herren all æren for at Han har ført ham 'gjennom alt'. Guds gode omsorg og nåde holdt hele livet ut.

1 kommentar:

NuffeTurid sa...

En flott musiker som jeg har hatt mye glede av gjennom hele mitt kristne liv.
Bare lyst til å fortelle kort noe jeg ofte tenker på og som jeg lærte gjennom hans musikk:
Da jeg på 70-tallet gikk på Bibelskole, var Crouch foreløpig ikke så godt annerkjent i alle miljøer pga musikk-stilen sin. Jeg husker vi i en time såpilte" Take me back", som et eksempel på at dette var for mye følelsesladet og ordene ikke var "riktige" i henhold til lærerens teologi.
Dette tenker jeg på når jeg nå som en "eldre dame" til tider har store problemer med å i allefall like dagens kristne musikk . ja, det går av og til såpass langt at jeg lurer på om det er helt "riktig". Da tenker jeg" Husk Chrouch og tenk deg om noen ganger før du mener noe" - kanskje jeg bare er blitt litt gammel og litt lite bevegelog i mine tanker?
Uansett, jeg er utrolig takknemlig for hans musikk og spiller fortsatt fra mitt gamle notehefte på hans sanger!