mandag, januar 12, 2015

God oppslutning om 'Bønn for Trondheim'

Nå dette skrives er vi kommet trygt hjem etter en 'lynvisit' i Trondheim. I går kveld talte jeg for en svært lydhør forsamling i Salem menighet.

Jeg var invitert til å tale på åpningsgudstjenesten til Bønneuka for Trondheim, og jeg talte over det samme tema som jeg gjorde når jeg hadde seminar i Filadelfia Oslo torsdag under Bønn for Oslo: 'Kom, bli hos oss, det lir mot kveld og dagen heller. Om bønnes hvile og livet i Guds nærvær'.

Det var godt å ta del i det spennende bønnearbeidet som skjer i Trondheim. Denne uka er kristne fra mange av Trondheims menigheter samlet for å be for byen. Mange går bønnevakter slik at alle døgnets timer fylles opp av mennesker som ber. Og uka byr også på seminarer og møter.

Møtelokalene til Salem menighet var nærmest fullsatt i går kveld. Jeg tror det gleder Guds hjerte at kristne fra så mange ulike sammenhenger kommer sammen for å 'stille seg i gapet' for byen. Det var så godt å møte mennesker med nød for den byen de lever i og som samtidig ønsker å fordjupe sitt eget bønneliv.

Fra møtefolderen for i kveld kan vi lese: 'Mandag kveld i Bønneuka 2015 starter et helt nytt konsept, under tittelen “Våre åndelige røtter”. Det blir et seminarpreget opplegg, med fokus på en åndelig tradisjon hvert år framover. Denne første gangen setter vi søkelyset på den keltiske åndelige arven.
Gruppa Vadested bidrar med keltisk inspirert musikk, og Sven Aasmundtveit, leder av Anam Cara, den norske grenen av Community of Aidan & Hilda, les mer på www.anamcara.no vil holde hovedinnlegget om keltisk kristen åndelighet.
Arrangementet blir i Pilegrimsgården.

Foto: Wikipedia.no

Skulle svært gjerne vært i Trondheim for å ta del i seminaret til Sven Aasmundtveit, men andre avtaler gjorde det umulig. Det tror jeg blir et svært spennende seminar som også handler om vår norske kristenarv. Takk til alle dere som ba for meg.

Ingen kommentarer: