mandag, januar 05, 2015

Brutale drap og kidnappinger av koptere i Libya

Koptiske kristne som arbeider i Libya for å skaffe inntekter til sine familier, er svært utsatt for forfølgelse.

30. desember ble en gruppe på syv koptere kidnappet på vei fra Libya tilbake til sitt hjem i Minya i Egypt. Utenriksdepartementet i Egypt er underrettet om saken, men det er uklart om noe vil bli gjort for å finne dem og redde dem.

Opplysningene om kidnappingen kommer fra fader Estefanous Shehata som er prest i Anba Karas og pave Kyrillios' kirke i Samalout i Minya. Det er snakk om syv unge menn som hadde leid en minibuss for å komme seg hjem. Underveis, nær al-Mawarda distriktet i Libya dukket så en gruppe med bevæpnede menn opp og siden har ingen hørt noe mer fra dem.

Lørdag 3. januar dukket bevæpnede og maskerte menn opp og kidnappet 13 koptere fra et leilighetskompleks i den libyiske byen Sirte. Kidnapperne gikk fra rom til rom og ba om å få se identitetskort. De kristne ble plukket ut, mens muslimene som bodde der ble etterlatt uten at de kom til skade. Kidnapperne kom i fire biler, og de 13 kopterne ble kjørt vekk fra stedet.

1. juledag ble den koptiske legen Magdy Sobhy Tawfiq, hans kone Sahar, som arbeidet som farmasøyt og deres 13 år gamle datter, Catherine, brutalt drept i byen Sirte. Begravelsen fant sted 30. desember Tanta i Egypt, som ligger 90 kilometer nord for Kairo.

Ingen kommentarer: