torsdag, juni 25, 2015

Omvendt muslim holdes fremdeles fengslet til tross for at han har sonet ferdig

Selv om Mohamed Hegazy (bildet) har sonet ferdig sin fengselsstraff, nekter egyptiske myndigheter å sette ham fri! Den eneste årsaken: han var muslim, men ble en kristen 16 år gammel. Siden har egyptiske myndigheter og muslimer trakassert ham, og forfulgt ham.

Mohamed Hegazy er den første egypter som i full offentlighet har forsøkt å endre sitt ID-kort, hvor han ønsket at det skulle stå 'kristen' i stedet for 'muslim' på rubrikken for 'religion'. Han gjorde dette for sine eventuelle fremtidige barns rettigheter.

Nå har han sittet fengslet for svært uklare årsaker under svært tøffe forhold, og har egentlig sonet ferdig. Men likevel settes han ikke fri.

Hele sitt voksne liv har denne mannen vært utsatt for forfølgelse, han har måttet holde seg skjult, eller har tilbragt tid i fengsel - og kan sikkert vente seg mer av det samme fremover. Nå er han blitt holdt i fengsel siden 2.desember 2013.

Det var i august 2009 at Hegazy - hans kristne navn er Boulous (Paulus), søkte myndighetene om å få endret sitt ID-kort. Da begynte problemene for alvor for denne kristne mannen.

La oss huske ham i våre forbønner. Hvor mange av oss ville tålt å bli behandlet på en slik måte?

Ingen kommentarer: