fredag, oktober 18, 2019

'USA er evangeliets vugge'

Velstandsforkynneren Kenneth Copeland er nylig blitt intervjuet av Stephen Stang, som i sin tid startet Charisma Magazine og lenge var magasinets hovedredaktør. I intervjuet som ble offentliggjort i dag, hevder den svært kontroversielle Copeland, at USA er 'evangeliets vugge', at USA er 'ferd med å bli gjenfødt' og at kristne som ikke stemmer ved valget neste år, 'automatisk stemmer mot Guds vilje.' Og han legger til: 'Det er en stemme til den andre siden.'

Man skal ikke lese lenge før man forstår hvem 'den andre siden' er. Lenge før Trump ble president, hadde Copeland lagt hånden på skulderen til Donald Trump, og profetert om at Trump var den neste presidenten.

Problemene USA opplever, og uroen rundt president Trump, skyldes, om vi skal tro Copeland, at USA er midt inne i en fødsel, og da er det riene man nå kjenner.

Sist jeg leste min Bibel så leste jeg at Jesu fødsel fant sted i Betlehem. Krybben var å finne i en stall. Evangeliets jordsmonn befinner seg i det eneste land som Bibelen omtaler som utvalgt og hellig, og den apostoliske kirke fantes lenge, lenge før det fantes noen forente amerikanske stater. Og kirken blomstret i Midt-Østen, i land som er mye, mye eldre enn USA.

Men så feil kunne jeg altså ta.

Ingen kommentarer: