tirsdag, oktober 01, 2019

Den profetiske tjenesten: Hva du ikke bør gjøre, del 6

Her er siste del av artikkelen til James Goll (bildet):

3. Kultivere en bevissthet om at vi er bedre sammen.

(Les Forkynneren 4,9-12). 'Hvordan kunne en  forfølge tusen, og drive to tusen på flukt' (5.Mos 32,30). Profeter kan ikke stå alene.De trenger pastorer og apostler. De trenger de som kan administrere og de som kan oppmuntre. Dette blir tydeligst for oss når vi mister noen vi har stolt på, enten de dør eller flytter. De etterlater seg et stort tomrom. Jesaja minner oss om at vi 'finner saft i druen' (Jes 65,8) - ikke bare i en, men i hele drueklasen.

4. Kultivere en eventyrlysten ånd

Har du noen gang vært en del av en bevegelse av Den Hellige Ånd? FForekom det overdrivelser? Satte deg deg eller andre til side? Slike ting skjer, og altfor mange mennesker blir som et resultat av dette overfølsomme og skal beskytte seg selv. De ender opp med å ta avstand fra det Gud gjør, og blir kritiske og dømme. Når den neste bølgen fra Ånden komme, er det vaktsomme og tar en 'vent og se'-holdning, og de går glipp av det hele.

Så jeg sier - vær eventyrlysten! Fang, overlev og voks opp! Våg noe i tro! Profetens liv handler om å innta nye områder for Guds rike. Klart det kan bli mye rot. Men det er det du har satt navnet ditt under, enten du er klar over det eller ikke. Sørg for et rent rulleblad ved å tilgi andres feiltrinn og start om igjen, få deg mer visdom i det du beveger deg fremover. Det kan til og med hende at du opplever det morsomt!

Hvis du er kalt til en profetisk tjeneste på et hvilket som helst nivå, trenger du å vokse i visdoomens Ånd, å øke i visdom, slik Jesus gjorde. Hans guddommelige visdom er tilgjengelig for deg ganske enkelt ved at du ber om å få den. Be i tro og jeg kan forsikre deg at du vil være i godt selskap idet du trer ut av rekken og begynner å be.

Husk at det er vanskelig i slite over en tretvinnet tråd. Vi trenger fylden av Åndens gaver sammen med fylden av Åndens frukt. Men vi trenger også den tredje tråden: Guds visdom. For alle faser av menighetens og Guds rikes liv.

Ingen kommentarer: