lørdag, april 02, 2022

Bønneemne: Menneskehandlere utgir seg å være pastorer på grensa mellom Polen og Ukraina


Som om ikke traumene fra det blodige russiske angrepet på Ukraina, og de hjerteskjærende scenene hvor mann og kone og barn skilles fra hverandre, og hvor mor må legge ut alene sammen med barna sine på flukt fra krigshandlingene, og far og ektefelle må bli igjen for å kjempe var nok, utsettes disse sårbare kvinnene og barna for overgrep og menneskehandel. 

Flyktningemotaket i Kvinesdal må ha politihjelp for å holde menn fra østlandsområdet unna mottaket, som er interessert i å komme i kontakt med disse sårbare menneskene. Og nettutgaven til den kristne avisen Världen idag skriver lørdag om mennskehandlere som har utgitt seg for å være pastorer for å komme i kontakt med kvinner og barn. Dette har i følge organisasjonen 'Orphans Promise' ha skjedd på grenseovergangene mellom Ukraina og Polen. 

"Blant de tusener av flyktninger ved den polske grensen mot Ukraina er risikoen for menneskehandel overhengende," sier Natasha Boom, som representerer hjelpeorganisasjonen 'Orphans Promise' til Världen idag. Hun sier situasjon på grensen mellom Polen og Ukraina er ytterst kaotisk, og frykter for at menneskehandlere kan kidnappe barn. Hun oppfordrer nå til bønn for disse sårbare kvinnene og for barna.

Men det foregår også forsøk på svindel fra mennesker som vil tjene penger på flyktningene. Selv ble jeg kontaktet via Facebook av en kvinne som ga seg ut for å hete 'Molly D. Derick'. På norsk kunne hun fortelle at hennes mann var drept i invasjonen, og at hun trengte hjelp. Hun oppga å være fra Mariupol. For det første var navnet hennes ikke særlig østeuropeisk, for det andre var det ingen bilder av hennes mann på hennes Facebook-profil, og hun hadde også stavet navnet på den påståtte hjembyen feil. Flere av mine Facebook-venner hadde likevel akseptert henne som venn. 

Ingen kommentarer: