søndag, april 10, 2022

Den store forførelsen


Det er underlig å tenke på, nesten uforståelig egentlig, at norske konservative kristne og Israelvenner, trykker kommunisten Pål Steigan til sitt bryst, og har gjort ham til et sannhetsvitne. Pål Steigan som i sin tid hyllet massemordere og noen av verdens verste diktatorer som Mao Zedong - her under Steigans besøk i Kina i 1970 - Pol Pot og hans skrekkregime i Kambodsja, Enver Hoxha i Albania, også 'kalt sosialismens siste fyrtårn i Europa' og ønsket som leder av AKP m-l (Arbeidernes Kommunistparti marxist-leninistene) en rehabilitering av selveste Josef Stalin! 

En mann som altså har hyllet og lovprist, ja, til og med hilst på diktatorer som har sørget for å fengsle, torturere og drepe millioner av kristne, er plutselig blitt den personen som konservative kristne vender seg til for å finne argumenter som støtter deres syn på vaksinemotstand, globalisme, og nå det siste Russlands blodige invasjon av Ukraina.                                                                                                

Disse konservative kristne snakker mye om 'fake news', men siterer gjerne statskontrollerte russiske medier og Pål Steigan som om de er uhildede sannhetsvitner. Når ble statskontrollerte russiske medier pålitelige kilder? Hvilken frihet finnes det for kristne i dagens Russland?

Og de videreformidler ukritisk stoff og linker fra nettstedet Pål Steigan.no Ved en gjennomgang av de alternative mediene i Norge sto Steigan.no for 87 prosent av bruken av kilder som kontrolleres av russiske myndigheter! 

Det er interessant å merke seg hvem som eier aksjer i Steigan.no Nettstedet Document.no kunne her om dagen avsløre at spiondømte Arne Treholt og 'konspirasjonsdronninga' Kari Angelique Jaquesson var blant aksjeeierne. 

Jeg har ellers merket meg at det er mye 'klipp-og-lim' blant disse konservative kristne. Det er ikke mye selvstendig kritisk tenkning. Argumentene de serverer er de samme. Over natten er vaksinemotstandere og Freedom convoy tilhengerne, blitt kjennere av konflikten mellom Russland og Ukraina og de vet mer enn statsvitere, historikere, samfunnsforskere og analytikere - til sammen. Og hva er kildene? Statskontrollerte russiske medier og Pål Steigan! 

Da hjelper det lite å gjengi uttalser fra ukrainske kristne som opplever krigen på kroppen, eller kristne hjelpearbeidere som er blitt igjen i krigsområdene for å ta seg av de eldre, funksjonshemmede og andre sårbare grupper som ikke er i stand til å flykte. De representerer 'fake news', for som en norsk evangelist skrev: "Putin angriper ikke hus, boligblokker og nødvendig infrastruktur." Han vet det vel han, evangelisten, som sitter trygt og varmt og hakker på tastaturet. Burde han ikke reise ned for å se og oppleve krigen på nært hold? Det trenger han ikke, han har jo de statskontrollerte mediene - og Steigan.no Alt annet er jo bare 'fake-news'. 

Hva er dette for noe annet enn en eneste stor forførelse. 

PS Jeg regner meg selv som en konservativ bibeltroende Israelvenn, men denne forførelsen vil jeg ikke assosieres med. 

Ingen kommentarer: