onsdag, september 14, 2022

Noe er på gang i Russland - la oss be!


Det skjer oppsiktsvekkende ting i Russland. Jeg tror det er svar på bønn. Derfor oppfordrer jeg til at vi en tid fremover øker bønnetrykket, og ber om et gjennombrudd for fred i Ukraina! Det oppsiktsvekkende er at Vladimir Putin nå høster åpen kritikk i russiske medier og blant lokalpolitikere i Moskva for invasjonen av nabolandet, som krever Putins avgang. Det skjer samtidig med at ukrainske styrker jager russerne ut av store deler av det området Russland har okkupert i Ukraina. Russiske soldater har de siste dagene etterlatt militært materiale tilsvarende en hærstyrke på 1000 mann og kommet seg over grensen til Russland, mens de andre steder er omringet av ukrainske hærstyrker. Vestlige militære analytikere kaller det som nå skjer oppsiktsvekkende og sensasjonelt.

Fram til nå har russiske myndigheter slått hardt ned på en hver kritikk av den blodige krigen i Ukraina. Mange er arrestert for å ha ytret seg. Det er nok at du går rundt med  et hvitt ark i hendene, så blir du innbrakt av politiet. Russiske medier, styrt som de er av russiske myndigheter, begynner nå å stille ubehagelige spørsmål. Tapstallene er store i Russland (og Ukraina), men frem til nå er de russiske soldatene som kjemper hentet fra mindre befolkede områder i Russlands fjerne Østen. Skulle nå Putin gå til det skritt å kalle inn til full mobilisering, vil ha møte sterkere motstand blant sine egne, for da vil tapstallene bli enda mer merkbare blant befolkningen. Kampmoralen blant de russiske soldatene skal også være lav. På slagmarken sliter den russiske hæren voldsomt. 

I helga fikk russerne servert et budskap de sjelden får på TV:

– Det er umulig å beseire Ukrainas hær.

Budskapet ble fremført av det tidligere Duma-medlemmet Boris Nadezjdin på TV-kanalen NTV, som er eid av Gazprom, i en debatt. TV-kanalene er det kanskje viktigste verktøyet i Putins propagandaapparat og det er her vanlige russere får sin informasjon fra.

– Jeg ble overrasket over at dette faktisk ble sendt på TV, sier sjefforsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt til NTB.

Kan krigen i Ukraina være i ferd med å snu?  Ting er ennå uvisst, men vi kan be og vi kan proklamere Guds ord over situasjonen. Guds løfter er kraftfulle og selv konger må bøye seg når Herren griper inn. La oss storme Guds trone med våre inderlige forbønner!

Ingen kommentarer: