søndag, september 24, 2023

Konservative kristne i USA svartelistet av banker


Flere kristne aktører i USA forteller at deres respektive banker plutselig har avsluttet samarbeidet. Kundenes konservative verdier antas å ligge bak bankenes handlinger, melder CBN News. Et eksempel sies å være at Bank of America stengte en konto tilhørende organisasjonen Indigenous Advance Ministries, som hjelper foreldreløse barn og enker i Afrika.

Det er den kristne avisen Världen idag som skriver dette i sin nettutgave søndag.

Et annet eksempel er organisasjonen Ruth Institute, som ønsker å styrke familiens verdi og som har som visjon at hvert barn skal ønskes velkommen inn i et kjærlig hjem med egen mor og far som er gift med hverandre. De er ikke lenger ønskelige som klient av Southern Poverty Law Center, melder CBN News.

– Vi fikk en epost som sa: Vi vil ikke lenger gjøre forretninger med deg.

– Min kollega gikk umiddelbart og lette etter bankkontoen vår, som var borte, sier Jennifer Roback Morse, grunnlegger av Ruth Institute, ifølge TV-stasjonen CBN News.

Bankekspert Nick Anthony sier at føderal lovgivning gir banker unnskyldninger for å kutte bånd med organisasjoner hvis verdier anses som en risiko for bankens omdømme. Føderale myndigheter kan også, ifølge Anthony, utøve press på bankene for å avslutte samarbeidet med enkelte kunder.

Ifølge CBN News er styrene i finansselskaper under press for å fremme blant annet LHBTQ-agendaen, og nevner som eksempel at investeringsselskapet Blackrock sa at "LHBTQ-mangfold er i deres DNA" og at mange store kredittkortutstedere har åpent donert penger til LHBTQ-bevegelsen.

– Å tjene penger er ikke lenger deres eneste motiv. Folk som har en [liberal] visjon om familielivet i Amerika, bruker makten sin til å skape et samfunn i sitt eget bilde, sier Jennifer Roback Morse.

Bank of America skal ha benektet at "religiøs tro" ville være en faktor i beslutninger om avsluttede kundesamarbeid.

Ingen kommentarer: