torsdag, juli 14, 2011

Den lokale menighetens karakter og konstitusjon, del 4

Det er mulig det høres selvsagt ut, men det er slett ikke tilfelle: Det som konstituerer en kristen menighet er Kristus! I dag kan det være mange andre ting. Men Guds ord sier klart og tydelig fra:

"Jesus Kristus selv er Hovedhjørnesteinen. I Ham blir hele bygningen føyd sammen, og vokser til et hellig tempel i Herren. I Ham blir også dere bygd opp sammen med de andre til en bolig for Gud i Ånden." (Ef 2,20-22)

Vår bekjennelse er denne: "Jesus er Herre." (Fil 2,11) Det får praktiske konsekvenser om man skal ta den bekjennelsen på ramme alvor, og det skal man. For Guds ord sier like tydelig:

"Og Han la alle ting under Hans føtter, og ga Ham til menigheten som er hode over alle ting, menigheten som er Hans kropp, fylden av Ham som fyller alt i alle." (Ef 1,22)

I dag bygges det de underligste ting på grunnmuren, som er fremmed for den menighet vi ser vokse frem i den første kristne tid. Derfor trenger vi å vende tilbake til utgangspunktet, til det som konstituerte den første menigheten om vi skal være tro mot Guds ord og Guds ordninger.

Ingen kommentarer: