torsdag, juli 14, 2011

Nye medlemskirker opptatt og fredsprisutdeling på årsmøtet til Baptistenes Verdensallianse

Wati Aier mottok Menneskerettighetsprisen fra Baptistenes Verdensallianse for 2011, på årsmøtet til verdensalliansen 9. juli.

Wati Aier, som er rektor for Oriental Theological Seminary i Dimapur, og tidligere visepresident for Asia Pacific Baptist Federation og nåværende medlem av Baptistenes Verdensallianses kommisjon for fred, har drevet et forsonings- og fredarbeid blant stridende fraksjoner i den nordøstlige indiske staten Nagaland. Mer enn 2300 dødsfall er rapportert i årene 1992-2009 på grunn av denne konflikten. Sikkerhetsoppbudet i områdene har ført til at det har vært ytterst vanskelig å reise der. Nå har Aier lykkes med arbeidet og det er fred i området.

I forbindelse med årsmøtet ble også fire nye baptistsamfunn i Afrika tatt opp som medlemmer av Baptistenes Verdensallianse, to av dem er fra Den demokratiske republikken Kongo. Det dreier seg om The Association of Evangelical Baptist Churches i Congo. Dette er en sammenslutning av 3,021 medlemmer i 36 menigheter. Sammenslutningen ble etablert i 1994 og har sitt hovedkontor i den østlige byen Goma. Den andre sammenslutningen er The Baptist Churches Union Community of Congo, som ble etablert i 1964. Den består av 46,321 medlemmer i 372 menigheter og har sitt hovedkontor i Kikwit i den sørvestlige delen av landet. Dermed er det 10 ulike baptistsamfunn representert i Den demokratiske republikken Kongo, som er et av de største landene i Afrika.

The Baptist Convention of Sudan ble startet i flyktningeleire i Kenya i 1996. Den består nå av 18 menigheter og 32 som er i ferd med å bli etablert, med et samlet medlemskap på 13.500. Hovedkontoret ligger i Malakai i det nyetablerte landet Sør-Sudan.

Det fjerde afrikanske baptistsamfunnet som ble tatt opp som medlem i år er The Free Evangelical Baptist Church of the Central African Republic. Denne gruppen har 57.000 medlemmer i 250 menigheter. Hovedkontoret ligger i Berbérati, den tredje største byen i denne fransktalende nasjonen. t

Årsmøtet tok også opp The Council of Baptist Churches in Northeast India –- en gruppe menigheter i det nordøstlige India som representerer mer enn en million medlemmer i 6,000 menigheter som assosierte medlemmer.

Baptistenes Verdensallianse består nå av 222 baptistsamfunn i 120 land.

Ingen kommentarer: