tirsdag, juli 05, 2011

Seth Yeghnazar - et Herrens vitne i Iran som bar med seg Guds nærvær, del 2

Fra januar 1956 holdt Seth Yeghnazar (til venstre på bildet) og familien bønnemøte og bibelstudium hver eneste dag, uten opphold i fire år. Hver dag ønsket de Herrens nærvær velkommen i deres hjem, og inviterte andre til å søke Ham sammen med dem. Mange liv ble forvandlet av Herren gjennom disse trofaste sammenkomstene, og denne lille gruppen var vitne til tegn, under og helbredelser.

Papa ble kjent i Kristi menighet i Iran fordi han stilte dette enkle spørsmålet til de fleste han møtte: Elsker du Jesus? Dette var ikke en frase han liret av seg, men spørsmålet avslørte en djup forståelse av at hjertet i en kristens liv handler om en kjærlighetsfull relasjon til Frelseren. Han lengtet etter at hans familie og andre skulle kjenne høyden, dybden, lengden og bredden i Guds kjærlighet.

I 1959 bygget han på huset sitt og fikk satt inn flere benker til å huse alle som kom. Men etter hvert ble huset for lite og menigheten som ble plantet i Seth Yeghnazar's hjem leide en kjeller i Tehran. Stedet ble kjent som Filadelfiamenigheten, senere skiftet den navn til Jamaate Rabani, på persisk.

I 1963 rammes Seth av en tragedie. Hans kjære kone, Vartoyhi, dør av kreft, og Seth Yeghnazar er knust. I den djupe sorgen møter han Herren på nytt, og ydmykt og besluttsomt hengir han seg til å sørge for sin familie, tjene menigheten og sin Mester resten av livet.

20. oktober 2010, i en alder av 99 år, henter Herren Seth Yeghnazar hjem til seg. Armeneren Yeghnazar etterlot seg seks barn, 16 barnebarn og 15 oldebarn – alle sammen tjener Herren sammen med sine ektefeller.

Ingen kommentarer: