søndag, juli 10, 2011

En oppmuntrende telefon søndag morgen: Herren har ikke glemt oss

I dag tidlig ble jeg veldig oppmuntret. Vi har en veldig god venn i England, som lever nært Herren. Det er lenge siden jeg har hørt fra ham nå. Faktisk er det flere år siden. Mens han var oppe for å be opplevde han at Herren minnet ham om oss, og vår livssituasjon for tiden. Jeg skal ikke gå i detalj på hva det dreier seg om, men jeg kan si så mye at vi er inne i en svær prøvelse. Vår engelske venn, som ikke kjenner noe til dette, ble så sterkt minnet om å be for oss og når han forteller hva Herren viste ham så handler det om det som skjer med oss. Slik har det også vært ved ulike andre anledninger når det gjelder denne engelske bederen. Det var likevel litt av en overraskelse å bli vekket av denne telefonen i dag tidlig. En svært positiv opplevelse.

I Bibelen åpenbarer Gud seg gjennom ulike navn som beskriver Hans personlighet og karakter. Et av disse navnene er Javhe Jireh. Vi kan lese følgende i 1.Mos 22,14:

"Og Abraham kalte dette stedet: Herren ser. Derfor blir det sagt den dag i dag: PÅ Herrens berg skal han la seg se."

Dette ordet kan både oversettes "se" og "forsørge".

Og det er det vi nå opplever ved denne telefonen i dag tidlig: Herren ser og Herren sørger for! Han vet, Han forstår, Han har en utvei. Vi føler stor takknemlighet til Gud for Hans omsorg for oss. At Han vekker og kaller en forbeder i England til å be og så ta denne telefonen til oss denne søndags morgen.

Ingen kommentarer: