mandag, juli 18, 2011

Min identitet i dag - juli 2011

En norsk evangelist går nå ut på ain web-side og advarer mot meg. Han skriver: "Bjørn Olav Hansen er en slik farlig mann som en må avsky da han ikke selv er fri." Jeg vil gi denne evangelisten rett. Kristus setter fri, men jeg er ennå underveis, og ikke ferdig. Jeg er en synder, desperat avhengig av Guds nåde og barmhjertighet. Det er mye med meg som er ufullkomment, uferdig, underveis.

Jeg erkjenner at jeg har vært altfor påståelig og hard gjennom årenes løp. Det ber jeg om tilgivelse for. Ja, jeg ber om tilgivelse til alle jeg har såret med mine ord og med mine holdninger. Da jeg var ung - både i alder, og som kristen, trodde jeg at jeg visste svaret på det meste. Jeg hadde ingen problemer med å legge ut Åpenbaringen, og forklare alt som jeg leste der, eller vite rekkefølgen på endetidsbegivenhetene. I dag er jeg fornøyd med at jeg ikke har alle svarene. Jeg tror at jo mer vi tilbringer tid sammen med Jesus, jo mer overveldende er det, og man forstår at man ikke forstår så mye. Gud er og blir et mysterium. Og godt er det. Gud er Gud, ikke en gud skapt i vårt bilde. Jeg tror fortsatt Bibelen er sann, at den er guddommelig inspirert, autoritativ og eneste rettesnor for liv og lære, men jeg ser stykkevis og delt. Derimot bekjenner jeg meg til de historiske trosbekjennelsene. De uttrykker min tro bedre enn jeg kan.

Jeg ønsker å høre Jesus til, og leve for Ham. Hver dag ber jeg: 'Herre Jesus Kristus, Guds Sønn, forbarm Deg over meg, en synder.' Jeg trenger dette: At Herren ser i nåde til meg. Lenger enn dette kommer jeg ikke. Jeg hører hjemme blant Guds enkle vandringsmenn, i en ufullkommen kirke, hvor hver eneste en av oss er avhengig av den andre.

Jeg vil være bundet til Jesus, det er min bønn. Men jeg vet også at det er Han som holder meg, ikke jeg Ham. Jeg ber: 'Far, i Dine hender overgir jeg min ånd.' Og lik Peter erkjenner jeg: 'Herre, Du vet alt.' Han kjenner meg helt og fullt, alle mine feil, alle mine tilkortkommenheter, alle mine synder.

En som har vært til stor hjelp for meg gjennom en vanskelig sykdomsperiode jeg har vært i er Brennan Manning (den eldre mannen på bildet). Jeg tar med to ting her som han har sagt og som har vært forløsende for meg:

"Den djupeste bevissthet om meg selv er at jeg er djupt elsket av Jesus Kristus og jeg har ikke gjort noe for å fortjene det."

"Å leve av nåde betyr å vedkjenne seg hele mitt livs historie, den lyse siden såvel som den mørke. Ved å vedkjenne seg skyggene i mitt liv lærer jeg hvem jeg er og hva nåden gjør."

Vi er elsket av Gud som vi er, ikke som vi burde være.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men nå er du i godt selskap. Denne evangelisten navngir stort sett alle kristne ledere i Norge som falske profeter eller de er under demonisk innflytelse. Du nevnes sammen med Egil Svartdahl, Emamuel Minos, Ludvig Karlsen, Leif Jacobsen, Oddvar Johansen, - bare for å nevne noen. Alt og alle er det jo noe galt med, - bare ikke ham. I artikkelen du nevnes lister han opp mange kjennetegn på mennesker som er under innflytelse av onde åndsmakter. Men han ser ikke at han selv oppfyller kravene han selv setter til dette!

Anonym sa...

Det er utrolig hva enkelte såkalte "kristen" kan få seg til å si om andre.
Det var så herlig det du skriver her, for jammensant er vi alle undervies, og trenger Jesus sin fullkomne tilgivelse hver dag, og samtidig få lov å leve i hans rettferdighet hver dag. Hva hadde det ellers vært med oss, ingenting.
Så er det så godt at Herren kjenner sin, om vi ikke blir annerkjent blandt mennesker, så vet vi at Hans fred som overgår all forstand kan vi få kjenne, og da vet vi at vi er kjent av Ham som gav oss livet..og overflod av liv. Vær velsignet Bjørn.
Med vennlig hilsen Ingunn Mikalsen, skriver navnet da innlegget vil være annonymt. Klem.

Vickyvik sa...

Vel, det er mange som kaller seg med Jesu navn, men som ikke har noe hjerte for ham. Det er trist.. Nå snakker jeg vel å merke ikke om deg!

Synes de siste innleggene dine har vært veldig ærlige og sårbare. Jeg har lest litt på det du skriver, og jeg mener stort sett at det er godt og sant det du skriver. Det er nok stigmatiserende å være syk som kristen vil jeg tro, desverre. Men ber om at du i Jesu navn skal bli satt fri! All velsignelse i Kristus Jesus, vår Herre.

Bjørn Olav sa...

Takk for din gode hilsen, og din forbønn. Det setter jeg stor pris på.

JanEinar sa...

Jeg var innom og leste litt på bloggen til denne evangelisten, og ble ganske så overrasket.

Han virker som en ganske så hardbarket bibeltro lærer og evangelist, ikke noe galt med det, nei.

Så leste jeg det innlegget hvor han lister opp alle han advarer "så sterkt" imot. Og der skriver han: "Kristne som ikke kan slappe av og ta det litt med ro, men tror at alt står og faller med dem. Kjenner flere slike troende..."

Du snakker om å skyte seg selv i tastaturet, og det med automatvåpen.

Men han berører samtidig noe viktig. Det er vanskelig å skjelne mellom en sterk salvelse og det å forhærlige seg selv. Og det er mange måter å fremstille seg selv som bedre enn andre, og samtidig kamuflere det bak ydmykhet. Og han her bruker virkelig taktikken å tråkke ned på andre troende for å fremstille seg selv som prektigere.

Men han har mye bra undervisning, ja. Det skal han ha.