fredag, juli 29, 2011

Når himmel og jord møtes

Jeg leste noen ord fra Hebreerbrevet i går som gjorde godt!

"Dere er kommet til ... det himmelske Jerusalem, til ti tusener av engler, til en høytidsfeiring, til forsamlingen av de førstefødte som er oppskrevet i himmelen? Dere er kommet til en dommer som er alles Gud, til åndene av de rettferdige som har nådd fullendelsen, til Jesus, mellommannen for en ny pakt, og til det rensende blodet som taler sterkere enn Abels blod" (Hebr 12,22-24)

Vi er ikke alene. For meg personlig blir det bare sterkere og sterkere dette at når vi kommer sammen for å feire gudstjeneste, så gjør vi det sammen med den feirende himmelske forsamlingen. Himmel og jord møtes. Det åpner opp for veldige perspektiver. I gudstjenesten synger vi med i den lovsang som evig pågår i himmelen. La det synke inn over deg!

Sammen med alle de hellige! De ordene fyller meg med en slik glede.

Vi trenger å utvide vårt perspektiv. Våre rammer blir for små og trange. Gudstjenesten er nede er bare en forsmak på den himmelske festen, lovsangen som vi skal oppleve og få ta del i for Guds og Lammets trone. Vi får glimt av hva dette innebærer i Åpenbaringsboken, hvor vi leser om de hellige som står for Guds trone, om titusener på titusener av engler, kjeruber og serafimer.

Kanskje noe å tenke på neste gang du kommer sammen med andre for å feire gudstjeneste. Jeg bruker bevisst de ordene. Jeg går ikke på møte lenger! Jeg deltar i en feiring. Sammen med alle de hellige - i himmel og på jord.

Ingen kommentarer: