mandag, juli 18, 2011

Jeg definerer meg selv som 'Den som er elsket av Gud'

"Definer deg selv radikalt som 'Den som er elsket av Gud'. Det er ditt sanne jeg. All annen identitet er en illusjon."

Ordene tilhører Brennan Manning, tidligere soldat i det presitsjetunge US Marine Corps, tidligere alkoholiker, tilbrakte noen måneder som eremitt i en hule i Zaragosa ørkenen, medlem av Jesu Lillebrødre, forfatter og en Herrens vagabond.

De ordene gjør noe med meg. De skaper trygghet, hvile. Jeg er ikke elsket fordi jeg gjør, men fordi jeg er. Stadig er jeg i behov av Guds ømhet og kjærtegn. Hans bekreftelser. Hans favn. Jeg har oppdaget at jeg ikke klarer meg uten.

Han som kaller seg selv: 'Den disippelen Jesus elsker,' skriver: "I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at Han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder." (1.Joh 4,10)

Denne mandagen vil jeg la dette ordet synke djup inn i min bevissthet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

La oss jage mot det gode så Jesus hjerte kan lengte etter oss og vi etter å være i han. Jesus ta bort alt som stenger av jordisk rett og galt som vi skaper , i deg finnes bare det rette for da er vi gode som deg. Jesus la mitt hjerte kjenne deg slik at jeg kan elske det mitt ego ikke vil men det du vil med mitt liv Jesus. Ditt land er ikke sand eller Steingrunn men ett levende land med levende mennesker som har valgt livet som veien.Jesus må vi bli verdige å vandre med dem som har ofret sitt liv for kjærligheten til den ufrelste som hatet han. Må vi bli verdige å være din venn.

Bjørn Olav sa...

Broder i Kristus, jeg vil gjerne ha svar på det jeg spurte deg om i det forrige innlegget ditt, før jeg publiserer det du har skrevet til denne tråden.