torsdag, januar 11, 2018

Brennende hjerter

"Jeg hører Herren si:

'Jeg ser hender og hjerter løftet i intim bønn - disse må jeg trå nær. Jeg må puste i duften av denne intimiteten, for jeg er vel tilfreds.'

Bønnene til de med brennende hjerter er blitt en sann velduft for Herren. Disse hjertebønnene fyller gullskålene i himmelen. Når vi studerer Skriften, ser vi hvordan vår kjærlige Far beskriver lidenskapelig bønn som 'en duft av røkelse' (2.Kor 2,15. Erik Gunnes oversettelse). Det er Hans måte å si hvor tilfreds Han er når vi tilber Herren av hele vårt hjerte, og ikke har det travelt med å avslutte.

Oppriktig, kjærlig bønn er en utsøkt vakker ting som stiger opp fra de gylne alterne hvor de hellige med brennende hjerter viser sin kjærlighet til Herren. De holder Herren med selskap, snakker til Ham som en elsker og en venn. Det spiller ingen rolle hvor de tilber, om det er på sine knær eller i en praktfull katedral. Det som får Hans oppmerksomhet er de med brennende hjerter som roper ut med oppriktighet, og som nekter å gi opp inntil de har oppnådd en virkelig forbindelse med Den Høyeste. Når Han finner noen som passer til den beskrivelsen, siver en vidunderlig velduft ut mot Tronen og Han lener seg ut for å kjenne duften av den. Han kjenner duften av den og smiler i åpenbar glede. Noen ofrer sann tilbedelse. I dag kaller Jesus deg inn i et djupere bønnenivå. Vil du høre Hans kall og komme?

"La min bønn være røkelse for deg, mine løftede hender et kveldsoffer." (Salme 141,2)

- Steve Porter. Norsk oversettelse (C) Bjørn Olav Hansen

Ingen kommentarer: