lørdag, januar 06, 2018

Et lite mirakel i Nord-Korea

Historien du er i ferd med å lese handler om et aldri så lite mirakel. Det handler om åtte små poser med medisiner. De er blitt pakket, og pakket om igjen, de har reist over havet, passert tre land og vært igjennom utallige sikkerhetsjekker før de endelig nådde målet: en liten medisinsk klinikk beliggende på en bondegård i utkanten av Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

Chris Rice (bildet), som er representant for Mennonitenes Sentralkomite i Nordøst-Asia, hadde gleden av å overrekke posene til lederne for den lille medisinske klinikken. Overrekkelsen skjedde samtidig som USA's president Donald Trump turnerte en rekke land i Asia, og spenningen mellom Nord-Korea og USA var på bristepunket. Chris Rice oppholdt seg på dette tidspunktet i Nord-Korea. I reisefølget fantes også Julie Bell (nr to på bildet fra venstre) som representerer Mennonitenes Sentralkomite i Canada.

Rice og Bell var i Nord-Korea for å se på humanitære prosjekter som Mennonitenes Sentralkomite støtter i dette svært lukkede landet. I forbindelse med et tidligere besøk hadde de blitt oppmerksomme på behovet for visse medisiner. En medisinsk klinikk manglet det meste. De fikk gitt beskjed til et kontor Mennonitenes Sentralkomite har i Sør-Korea og derfra til USA og Canada. Medisinene ble skaffet til veie. Tøyposer med Mennnonitenes logo: fredsduen ble laget. Så startet den lange ferden som skulle gå fra Winnipeg i Canada og ende opp i Nord-Korea.

Det var noen svært glade og takknemlige ansatte ved klinikken i Nord-Korea som tok imot posene med livsviktige medisiner og kirurgisk utstyr.

Så mens diktatoren i Nord-Korea og USA's president krangler om hvem som har størst atom-knapp arbeider fredelskende amerikanske og canadiske mennoniter med å hjelpe nødstedte mennesker i Nord-Korea.

Ingen kommentarer: