onsdag, januar 31, 2018

Sykepleiere i Canada vil gi aktiv dødshjelp til demente

Majoriteten av sykepleierne som arbeider innen eldreomsorgen i Quebec i Canada er for å gi dødshjelp til pasienter som er demente.

Det viser en undersøkelse som er gjengitt på nettsiden til det katolske tidsskriftet Respekt.

Legeassistert selvmord ble tillatt i Canada i 2016. Hjelp til å dø gis bare til dem som er kompetente til å ta beslutningen, men nå pågår det en debatt om legeassistert selvmord skal tilbys mennesker som ikke er i stand til å ta beslutningen selv. Foranledningen til denne debatten handler om et drap. Etter at en mann drepte sin demente kone, har sosialministeren i Canada, bedt eksperter utrede om legeassistert selvmord kan gis til demente personer som tidligere i livet skriftlig har gitt uttrykk for at de ønsker dette.

Undersøkelsen som det nettbaserte tidsskriftet Respekt viser til ble foretatt nylig blant 514 sykepleiere som arbeider innen eldreomsorgen i Quebec. Av de 291 som svarte oppgav 83 prosent at de vil gi dødshjelp til pasienter som ikke er i stand til å ta vare på seg selv, er i sluttfasen av Alzheimers, viser tegn til uro eller som tidligere har skrevet under på at de ønsker hjelp til å avslutte livet.

Undersøkelsen viser også at 79 prosent av de sykepleierne som svarte selv ønsker å avslutte sitt liv om de fikk vite at de hadde Alzheimers.

Det er uhyggelig å se hvor langt vi er kommet i sekulariseringen av samfunnet.

Ingen kommentarer: