tirsdag, januar 02, 2018

Nå gjelder det å be for Iran

Det som skjer i Iran er svært dramatisk. De siste dagers hendelser, med opptøyer i en rekke iranske byer har nå endt i voldelige sammenstøt med demonstranter og opprørspolitiet. Nyhetsbyrået Reuters meldte sent i går kveld iranske demonstranter har skutt mot politiet. En politmann skal være drept, og flere såret. Reuters siterer en iransk politikilde som har uttalt seg på statlig iransk TV.

Tilsammen 13 personer skal være drept siden opptøyene startet torsdag i forrige uke. De voldelige sammenstøtene i går fant sted i byen Najafabad, sentralt i Iran. Opptøyene som startet torsdag har sitt arnested i den iranske byen Marshad.

I følge flere vestlige medier er det iranske presteskapet svært bekymret over utviklingen. Det som startet som et opprør mot høye priser og korrupsjon, er nå også et opprør mot presteskapet. Sprer volden seg kan presteskapet bruke alle midler for å slå opprøret tilbake.

Men det er ikke bare det voldelige folkeopprøret som bekymrer det iranske presteskapet om dagen. By etter by berøres sterkere og sterkere av en kristen vekkelse. Vi har sett det lenge, men rapporter fra ulike kilder, bekrefter at stadig flere iranere tar et standpunkt for Jesus. Så blir da også mange av dem forfulgt, og mange blir arrestert og soner i brutale iranske fengsler. Det gjelder både menn og kvinner.

Det er viktig at vi ber for Iran i disse dager. Ikke minst for våre lidende trossøsken. Iranske myndigheter til bruke alle midler for ikke bare å få stanset folkeopprøret, men også den kristne vekkelsen.

Billedtekst: Kartet viser noen av de byene som er berørt av vekkelsen. Foto: Back to Jerusalem.

Ingen kommentarer: