onsdag, januar 03, 2018

Nasjonalistiske hinduer vil gjøre India fritt for kristne innen 2021

Fordi vi har sett så mye brutal forfølgelse fra islamister, er det lett å overse den trussel kristne står overfor fra hinduister. Hindunasjonalister i India ser nå for seg det nye India: I 2021 skal det i følge dem ikke være kristne igjen i India.

Og siden det hindunasjonalistiske partiet BJP tok regjeringsmakten i India i 2014, har hindunasjonalistene vist at det står makt bak truslene. Forholdene for kristne i India har virkelig blitt mye vanskeligere. Mange opplever trakassering, direkte forfølgelse og enkelte har mistet livet.

Truslene om et India 'kjemisk fritt' for kristne innen 2014 er slett ikke urealistisk. Det finnes mange voldelige hinduistiske grupper som er villige til å ty til vold, grov vold, for å gjøre India til en hindustat hvor alle andre religiøse grupper vil bli forbudt. Trusselen er nylig blitt fremført på nasjonalt TV.

Det er tydelig at de nasjonalistiske hinduene føler seg truet av veksten den kristne kirke opplever i India. De kristne teller nå 60 millioner mennesker av en befolkning på 1,3 milliarder. Hindunasjonalistene vil ganske enkelt stoppe veksten. Et virkemiddel er tvangskonvertering. Åpne Dører opplyser at titusenvis av kristne er blitt tvunget til å forlate sin tro og bli hinduer.

Kristne organisasjoner som driver humanitært arbeid, som den kjente organisasjonen Compassion, er blitt tvunget til å forlate India. Det melder Världen i dag.

Compassion, som driver hjelpearbeid i mange land, måtte forlate India i 2017. Deres bankkontoer ble stengt, virksomheten ble stanset og tusentalls barn mistet den økonomiske støtten de fikk. Dette førte igjen til at de som var ansatt av Compassion i India også mistet sine jobber.

La oss huske våre trossøsken i India i våre forbønner.

Ingen kommentarer: