søndag, januar 28, 2018

Palestinere angrep palestinske nonner og har bosatt seg ulovlig i klosteret

To høringer har funnet sted i Betlehem den siste tiden. Det handler om en sak som involverer nonnene i St.Mary's Coptic Convent (bildet). Ved to anledninger er nonnene blitt angrepet av en palestinsk-arabisk familie som ulovlig har slått seg ned i klosteret. Familien skal ha nære forbindelser til Den palestinske autoriteten, noe som har hindret en rettferdig rettsprosess.

Kristne ledere, spesielt de som tilhører Den romersk-katolske, Den koptiske eller Den ortodokse tradisjonen er spesielt sårbare for angrep i Midt-Østen fordi deres trosutøvelse er så synlig. De går blant annet i ordensklær.

Kristne i de palestinske områdene ber nå om forbønn for den spente og vanskelige situasjonen. Den siste høringen fant sted 22. januar.

Familien Mahatma har på ulovlig vis bosatt seg i klosteret og medlemmer av familien har ødelagt eiendommen og til og med angrepet nonnene som bor der. Det gjelder nonnene, søster Maria og søster Esther. Angrepene på disse to fredelige nonnene fant sted 30.april i fjor, da et kvinnelig medlem av familien brøt seg inn i et lagerrom tilhørende klosteret og fysisk gikk til angrep på søster Maria. I tillegg til å skade henne forårsaket hun også ødeleggelser på lageret.

Mens de to nonnene var på vei til politiet for å anmelde saken, stoppet Rania's bror, Rami, og en venn av ham bilen til nonnene. De angrep bilen med en jernstang. Det de ikke visste var at det var en politimann inne i nonnenes bil. Men når politimannen skulle vitne svarte han svært unnvikende på det som hadde skjedd. Dette skyldes sannsynligvis at familien Mahatma har nære forbindelser til myndighetene.

Neste rettshøring blir den 23. mars.

La oss huske disse to søstrene og dette klosteret i våre forbønner.

Det er Middle East Concern som skriver om denne saken.

Ingen kommentarer: