søndag, oktober 15, 2023

Å leve i himmelen allerede nå


 "Som moren trøster sin sønn, slik vil jeg trøste dere", sier Herren hos profeten Jesaja (66,13). Gud trøster oss gjennom sin Ånd. Ånden har en litt moderlig rolle. 

Ånden trøster deg her i din landflyktighet. Mange kristne innretter seg så bra i denne tilværelsen at de slett ikke har behov for noen trøst. Men hvis du virkelig søker Gud og lengter etter at alt i deg skal falle endelig til ro i ham, da trøster Ånden deg i din hjemlengsel.

Du har fått Ånden som et pant i ditt hjerte (2.Kor 1,22). Men hans nærvær i deg er ikke bare en garanti for at du en gang skal nå ditt mål i den kommende verden. I ham har du også på en måte allerede fått selve innholdet i det evige livet. Den virkeligheten som utgjør det himmelske livet, har du allerede nå. Dette livet og det kommende er ikke to helt ulike virkeligheter. Forskjellen er bare at i himmelen skal du få se det som ligger skjult i deg allerede nå. "Jeg kan ikke riktig skjønne hva det er jeg skal få etter døden som jeg ikke allerede har i dette livet. Jeg skal få se Gud, det er sant. Men når det gjelder å få være hos ham, så er jeg det allerede her på jorden, og det helt og fullt!" sa Therese av Jesusbarnet (1873-1897) like før hun døde.

Den Hellige Ånd bor i deg og gir deg denne trøsten. Midt i denne landflyktigheten skal du få leve et himmelsk liv.

-Wilfrid Stinissen: I Guds tid, Verbum 1994, side 298


Ingen kommentarer: