lørdag, oktober 07, 2023

OPPDATERING NR 2: 50 jøder holdes innesperret i sine hjem av Hamas - Israel mobiliserer i nord

Libanesisk TV melder lørdag ettermiddag at Den israelske hæren mobiliserer  mobiliserer nå på den nordlige grensen, mot Syria og Libanon. Israel frykter med rette at Hizbollah skal angripe landet fra nord, mens konflikten med Hamas pågår i sør. Det er ingen hemmelighet at Hizbollah har stor mengder av raketter som kan sendes mot Israel. 

Torsdag mens jeg ba for Israels grenser fikk jeg en slik sterk uro. Det førte til at jeg oversatte en nyhetsartikkel, fra The Times of Israel, som handlet om at Iran truer Israel med ny droneteknologi. Dessverre fikk artikkelen svært liten oppmerksomhet da jeg la den ut på Facebook. Kun 15 av over 4000 mulige trykket 'liker' på den. På bloggen ble den lest av flere hundre. Jeg gleder meg over at de som leste en på Facebook er trofaaste bedere, for nå gjelder det at vi er våkne når vi ber for Israel. Iran utgjør sammen med Hamas og Hizbollah den største faren for Israels sikkerhet.

BBC melder at de israelske tapstallenee er oppe i 100 døde. Palestinerne har mistet 198. 5000 raketter ble skutt ut mot Israels sivilbefolkning fra Gazastripen på 20 minutter! Man kan saktes undre seg over hvor de får penger til å kjøpe dem!

I byen Sderot ligger det flere døde mennesker i gatene, deriblant barn. Bilder fra nyhetsbyrået AP viser døde israelere som ligger i gatene i byen Sderot, som ligger nær grensen til Gazastripen. På et av bildene ligger det fem personer ved et busstopp.

Like etter klokken 15 lørdag sier nestleder i Hamas, Saleh Al-Aouri, til Aljazeera at de har et «stort antall israelske fanger.» Noen av dem skal være høytstående offiserer.

Israelske sivile skal også bli holdt fanget i egne hjem av Hamas. Det er flere ubekreftede rapporter om samlinger med opptil 50 personer som holdes innesperret.

Ingen kommentarer: